Геннадій Москаль помер у віці 73 роки

13:36, 17.03.2024
Геннадій Москаль помер у віці 73 роки

еннадій Москаль обіймав багато державних посад. (Фото з відкритих джерел)

Відомий політик, ексзаступник глави МВС, колишній очільник Закарпатської та Луганської ОДА, екснардеп Геннадій Москаль помер внаслідок важкої хвороби у віці 73 роки у неділю вранці.

 

Як інформує Україна молода про це повідомляють народні обранці Микола Княжицький та Олексій Гончаренко у соцмережах.

 

«Сьогодні зранку помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять», - коротко повідомив Гончаренко.

 

Тоді як Микола Княжицький, який також добре знав покійного написав:

 

«Після важкої хвороби помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять. Співчуття родині. Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою».

 

ДОВІДКА «УМ»

 

У 1980-1990-х Геннадій Геннадійович працював у правоохоронних органах. З червня 2001 року був призначений головою Закарпатської обласної державної адміністрації. У 2002-му він здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук.

 

З листопада 2005-го по квітень 2006-го Геннадій Москаль обіймав посаду голови Луганської ОДА.

 

Також був заступником міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у 2005 році. 

 

У ході позачергових парламентських виборів 2007 року Москаль балотувався у Верховну Раду за списками політичної партії «Наша Україна — Народна самооборона». На момент проведення виборів був безпартійним. Після парламентських виборів 2012-го вдруге потрапив до Верховної Ради, балотувавшись за списками «Батьківщини».

 

У вересні 2014-го тодішній президент Петро Порошенко призначив Геннадія Москаля на посаду голови Луганської ОДА. З липня 2015 року Москаль знову очолював Закарпатську ОДА.

 

У квітні 2019 року Геннадій Москаль подав у відставку, а вже в червні новий президент Володимир Зеленський звільнив Москаля разом з іншими головами ОДА.

 

Геннадій Москаль — Заслужений юрист України та має чимало нагород, зокрема Орден «За заслуги» ІІІ ступеня та Медаль «За бездоганну службу» III, II ступенів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геннадій Москаль вважає закон про олігархів зброєю проти Порошенка