Міністр МВС передумав залишатися в Канаді ще на 3 дні після перестрілки в Княжичах

14:47, 05.12.2016
Міністр МВС передумав залишатися в Канаді ще на 3 дні після перестрілки в Княжичах

Понад добу Арсен Аваков вважав, що Троян (ліворуч) справляється (Фото з архіву.)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не збирався переривати візит до Канади через загибель п'ятьох правоохоронців у перестрілці в Княжичах, але потім передумав.

 

Через добу після трагедії він спочатку заявив Українським Новинам у соціальній мережі Facebook, що достатньо роботи його зама та виконувача обов'язків Нацполіції.

 

"Щодо ситуації з Княжичами компетентно працює комісія на чолі із заступником міністра Сергієм Яровим. Працює Троян. Я в курсі деталей. І кожен повинен робити свою роботу", - написав Аваков, відповідаючи на запитання агентства.

 

За його словами, переговори, в яких він бере участь у Канаді, дуже важливі і узгоджувалися заздалегідь.

 

Але за годину від передумав, стверджуючи, що полетить до Києва після зустрічей з міністром громадської безпеки Канади Ральфом Гудейлом і міністром міжнародної торгівлі Христею Фріланд.


"Після зустрічі з міністрами Гудейлом і Фріланд я перерву візит - скасую інші заходи і зустрічі і повернуся в Україну", - цитують нові наміри Авакова "Українські новини".

 

Міністр не повідомив, він буде повертатися в понеділок чи пізніше.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок перестрілки між двома підрозіділами поліції у Княжичах під Києвом в неділю вранці загинуло п’ятеро правоохоронців. Усі поліцейські були одягнені у спецзасоби і бронежилети.


Згодом поліція оголосила імена загиблих, серед них виявився начальник відділу управління спецпідрозділу КОРД майор Віталій Валецький, двоє оперативників та двоє співробітників Броварського управління ДСО.


Слідство веде Генпрокуратура, яка поки також нічого не коментує по суті масової загибелі поліцейських в Княжичах. За таку реакцію Арсена Авакова та інших керівників силових відомств розкритикували колишні очільники МВС.

 

  •