В Узбекистані прем'єра Шавката Мірзійоєва назначили виконуючим обов'язки президента

16:20, 08.09.2016
В Узбекистані прем'єра Шавката Мірзійоєва назначили виконуючим обов'язки президента

В Узбекистані прем'єр-міністра країни Шавката Мірзійоєва призначили тимчасово виконуючим обов'язки президента. Відповідне рішення ухвалили на спільному засіданні верхня і нижня палати парламенту Узбекистану.

 

За даними інформаційної служби парламенту країни, голова Сенату Узбекистану Нігматілла Юлдашев, на якого відповідно до статті 96 Конституції повинні були бути тимчасово покладені обов'язки і повноваження президента, "взяв самовідвід". Після цього депутати одностайно підтримали кандидатуру прем'єр-міністра Мірзійоєва для тимчасового виконання обов'язків і повноважень президента.
 
 
Крім того, на спільному засіданні обох палат узбецького парламенту було ухвалено рішення упродовж трьох місяців провести вибори нового президента країни. Відповідне доручення парламент дав Центральній виборчій комісії.
 
 
Прем'єр-міністр Узбекистану Шавкат Мірзійоєв з 2003 року очолює уряд країни. За підсумками парламентських виборів в січні 2015 року він знову був затверджений на посаді глави уряду Узбекистану.
 
 
Як повідомляла "УМ", перший президент Узбекистану Іслам Карімов помер у віці 78 років після інсульту і був похований 3 вересня у себе на батьківщині в Самарканді. Мірзійоєв очолював Держкомісію з організації похорону Карімова.