Українські прикордонники виявили фальшиві паспорти у трьох громадян Узбекистану

14:15, 15.01.2022
Українські прикордонники виявили фальшиві паспорти у трьох громадян Узбекистану

У «Борисполі» прикордонники виявили трьох узбеків з фальшивими документами

Трое громадян Узбекистану з підробленими документами намагалися перетнути кордон і потрапити до Варшави. Однак під час повторної перевірки пасажирів, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» виявили у зловмисників паспорти Болгарії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

 

В паспортах були замінені сторінки з установчими даними.

 

Виявилося, що громадяни Узбекистану за своїми справжніми документами мали прямувати на авіарейс до Анкари, проте «передумали» та попрямували не рейс до Варшави, але вже з підробленими паспортами.

 

Іноземці розповіли прикордонникам, що придбали підробки у невідомої особи в Україні за 12 000 доларів США.

 

У результаті громадян Узбекистану притягнули до адмінвідповідальності за ст 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» КУпАП. Крім того, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Підроблені паспорти у іноземців вилучили.

 

Як повідомляла УМ, митники  затримали туристку, яка намагалася ввезти препарати з прекурсорами. 56—річна пасажирка прибула в Україну чартерним рейсом з Єгипту.