Гігантський банер із зображенням Бандери занесли до Книги рекордів України

16:22, 03.01.2022
Гігантський банер  із зображенням Бандери занесли до Книги рекордів України

Гігантський банер із портретом Бандери потрапив до Книги рекордів України. (facebook.com/Holovko.Mykhailo)

Банер із портретом лідера ОУН Степана Бандери розміром 20Х11 метрів, що вивісили на будівлі Тернопільської облради, потрапив до Книги рекордів України

 

Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомив голова облради Михайло Головко.

 

«Ми не ставили собі за мету встановити рекорд. Але Тернопільщина — це бандерівський край. Тут найдовше тривали бої Української повстанської армії. Тут живуть патріоти, які завжди зі зброєю в руках йшли захищати святу українську Землю. А банер із зображенням Степана Бандери нехай нагадує усім, що наш український народ — не зламати», - написав Головко у своєму дописі.

 

Він також зазначив, що банер на фасаді адміністративної будівлі в Тернополі вивісили у перший день Нового року з нагоди 113-ї річниці від дня народження лідера Організації українських націоналістів Бандери.

 

Розмір банера — 20 на 11 метрів. Дипломом Книги рекордів України нагороджено Тернопільську обласну раду.

 

Напередодні  Нового року голова облради передав до музею національно-визвольної війни, що діє у Тернополі, світлину юного Степана Бандери, яку десятиліттями зберігала у сховку жителька області.

 

Раніше це документальне фото, де підліток Степан Бандера є серед весільних гостей, передав краєзнавець Василь Венгер власному кореспондентові Укрінформу в Тернопільській області, а той, у свою чергу, – голові обласної ради Михайлу Головку.

 

 

Як повідомляла УМ, у Тернополі правоохоронці після двох пошкоджень  взяли під цілодобову охорону пам'ятник Степану Бандері.