Ярослав Юрчишин має сумніви в ефективності марафону «Єдині новини»

19:03, 09.12.2023
Ярослав Юрчишин має сумніви в ефективності марафону «Єдині новини»

Ярослав Юрчишин (в центрі) з колегами по фракції. (facebook.com/yaroslav.yurchyshyn)

Новопризначений голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин обіцяє зробити усе, що в його силах для відновлення доступу журналістів до кулуарів та засідань парламенту і відновлення онлайн-трансляції засідань ВР.

 

Також він вважає, що ефективність національного телемарафону «Єдині новини» на сьогоднішній день – під питанням.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Юрчишин заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

 

«Моя позиція щодо марафону: його ефективність – під питанням. Якщо його ефективність – під питанням (а це інвестиція державних коштів), то потрібно працювати з цією ефективністю в тому чи іншому напрямку», - каже очільник Комітету.

 

І зауважує, що з одного боку, логіка створення офіційного єдиного каналу комунікацій у воюючій країні має сенс.

 

«Я уявляю собі дискусію своїх колег у якомусь ефірі на тему, умовно кажучи, "відставки" Залужного. З безліччю інсайдерської інформації, яка пізніше спростовується. Тобто, певна спрямованість інформаційної політики має бути, але не цензура. Ось вона на початку війни виглядала цілком логічною», – пояснив нардеп.

 

За його словами, якщо більша частина суспільства отримує інформацію з анонімних телеграм-каналів, то "щось із марафоном не так".

 

«Відповідно, потрібно вирішувати питання або більшого балансу, або більш проактивної позиції (а насправді – можливості оперативно інформувати), або дійти розуміння, що, на жаль, цей філігранний метод не виконує зараз своєї функції і шукати якийсь інший формат», – каже Ярослав Юрчишин.

 

Як повідомляла «УМ», 9 грудня Верховна Рада призначила Юрчишина головою комітету ВР з питань свободи слова. Останні місяці ця посада лишалася вакантною після звільнення одіозного Нестора Шуфрича.