Загибель бійця ООС: Арестович визнав, що оприлюднив версію окупантів

15:28, 18.12.2020
Загибель бійця ООС: Арестович визнав, що оприлюднив версію окупантів

Інформація про причини смерті українського бійця на Донбасі була пропагандою Росії. Українська делегація у Тристоронній контактній групі визнала, що допустила помилку. До слова, окупанти стверджували, що військовий загинув через алкогольну чи наркотичну інтоксикацію.

 

За словами речника української делегації Олексія Арестовича, інформація виникла через технічну помилку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сторінці ТКГ у фейсбуці.

 

При цьому, Арестович вибачився за дезінформацію суспільства. Мовляв, "де факто зіграв на стороні Кремля і допоміг їм розіграти свою версію". 

 

"Відповідальність несу я особисто. Переплутав версію представників російської сторони, яку обговорювали у внутрішньому листуванні, та повідомлення для ЗМІ і фактично оприлюднив версію окупантів", - зізнався речник.

 

Нагадаємо, український військовий загинув 14 грудня на непідконтрольній території України. Його тіло бойовики передали 17 грудня.

Українського бійця, що повернули бойовики, задушили: експертиза – ЗМІ

 

Спочатку ТКГ оприлюднила інформацію, що захисник помер внаслідок інтоксикації через алкоголь чи наркотики. Однак згодом цю тезу прибрали, зазначивши, що причини загибелі ще з'ясовують.

 

Натомість у ЗМІ розповсюдили документ судово-медичної експертизи. У ньому мовилось про те, що бійця задушили. Крім того, на тілі чоловіка були численні побої.

 

Експертиза

 

Водночас, колишній радник президента і міністра оборони України Юрій Бірюков розповів подробиці смерті військового, тіло якого окупанти повернули Україні 17 грудня, написавши про це у Facebook.
 

Він також оприлюднив висновок судмедекспертів.

 

«Його били. Довго били. Сильно били. Дуже довго і сильно били. А потім задушили. І передали тіло нам. Ще раз. Довго. Сильно. Били. А потім задушили», — написав волонтер.

 
 

У висновку дійсно вказані множинні садна і синці по всьому тілу — з голови до ніг. Деякі з них не могли з'явитися від падіння.