Вбивство Старицького: Марина Козерод підозрюється у неправдивих свідченнях

19:55, 10.04.2020
Вбивство Старицького: Марина Козерод підозрюється у неправдивих свідченнях

Марина Козерод офіційно отримує підозру в кабінеті слідчого поліції Київщини. (Фото МВС)

Дружина ексміністра МЗС Леоніда Кожари Марина Козерод була офіційно повідомлена слідчими поліції Київщини про підозру у дачі завідомо неправдивих свідчень.

 

Нагадаємо, що 26 березня у Шевченківському райсуді Києва пані Козерод намагалася врятувати свого чоловіка Леоніда Кожару від взяття під варту і заявила, що це вона, а не ексміністр  випадково вбила відомого медіабізнесмена Сергія Старицького, коли останній гостював у їхньому будинку в селі Чайки під Києвом у ніч на 22 лютого.

 

Як повідомили «Україні молодій» у МВС, слідчі поліції Київщини провели необхідні слідчі дії та встановили, що підозрювана збрехала.

 

«За неправдиві свідчення їй загрожує до 5-ти років ув’язнення», - наголошують в МВС у п’ятницю.

 

У поліції Київщини додають, що за версією слідства, після вбивства з пістолета у будинку Кожари підприємця Сергія Старицького та затримання за підозрою у цьому злочині ексміністра, пані Козерод ввела в оману слідство, звернувшись  до слідчих з письмовою заявою про те, що саме вона винна у вбивстві.

 

За словами ж Марини Козерод, нібито коли її чоловік був на другому поверсі, Старицький нібито дістав із шухляди пістолет і хотів вийти на вулицю постріляти. Жінка каже, що хотіла його зупинити і тому хапала Старицького за руки. У цей момент нібито й стався постріл. Адвокати подружжя назвали це "казусом".

 

Як повідомляла «УМ», під час засідання Шевченківського суду прокурор казав, що експертиза не виявила на руках Козерог слідів продуктів пострілів. Її причетність під час слідства перевірялась, але не була підтверджена.

 

27 березня суд арештував Кожару за підозрою у вбивстві Старицького на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі понад 14 млн грн. 

 

За даними слідства, екскерівник телеканалу «Інтер» Сергій Старицький загинув під час пиятики із Кожарою від вогнепального поранення в голову. Постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.