Кожара арештований на два місяці

15:24, 27.03.2020
Кожара арештований на два місяці

Леонід Кожара і Марина Козерод ідуть на засідання Шевченківського суду у справі вбивства Старицького. (Фото з ФБ-сторінки юридичної компанії Міллер)

Шевченківський районний суд Києва взяв під варту колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару, якого затримали за підозрою у вбивстві, з альтернативою внесення застави у розмірі понад 14 млн грн.

 

Відповідне рішення оголосив суддя Андрій Трубніков

 

"Суд ухвалив: клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного Кожари Леоніда Олександровича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 25 травня 2020 року. Визначити Кожарі Леоніду Олександровичу заставу у розмірі 14 млн 82 тис. 400 грн, що у достатній мірі буде гарантувати виконання підозрюваним покладених на нього обов'язків", - ухвалив суддя.

 

У випадку внесення застави, суд зобов'язав Кожару прибувати до слідчого, не відлучатися з населеного пункту, у якому він зареєстрований, без дозволу слідчого, утриматися від спілкування з потерпілими, здати паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

 

Прокуратура просила арештувати підозрюваного, його адвокати виступили проти.

 

Покази Кожара давав у закритому судовому засіданні, тому наразі невідома його версія подій вечора 21 лютого, коли був застрелений ексголова правління телеканалу "Інтер" Сергій Старицький.

 

У відкритій частині Кожара лише сказав, що через "безпідставні звинувачення" він нібито не може збирати гроші для допомоги лікарям на КПВВ у Луганській області.

 

Як повідомляла УМ, прокуратура наполягала на триманні під вартою без можливості внесення застави длколишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари, якого затримали за підозрою у вбивстві.

 

 дружина Кожари Марина Козерод стверджує, що це саме вона, а не її чоловік, випадково вбила відомого медіабізнесмена Сергія Старицького, коли останній гостював у їхньому будинку в селі Чайки під Києвом у ніч на 22 лютого. Спочатку Кожара і Козерод стверджували, що Старицький наклав на себе руки. 

 

За даними слідства, екскерівник телеканалу «Інтер» Сергій Старицький загинув від вогнепального поранення в голову. Постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.

 

25 березня авто ексміністра МЗС Леоніда Кожари зупинили правоохоронці і вручили йому підозру у вбивстві Старицького. Після цього Кожару затримали.