Боєць Богдан Петренко з-під Оріхового помер у лікарні

20:33, 10.03.2020
Боєць Богдан Петренко з-під Оріхового помер у лікарні

У шпиталі в Харкові помер 23-річний військовослужбовець 72-ї механізованої бригади ЗСУ, який був доставлений до медичної установи з важкими пораненнями 4 березня.

 

Цю інформацію в коментарі “Новинарні” підтвердив представник 72 омбр ім. Чорних запорожців з питань цивільно-військового співробітництва.

 

За його словами, ідеться про бійця, який зазнав важких уламкових поранень голови під час обстрілу позицій бригади 4 березня під селом Оріхове Луганської області.
Тоді окупанти вчинили два нальоти за добу – з мінометів калібрів 120 та 80 мм, а також зі станкового протитанкового гранатомета.

 

“Із того часу хлопець перебував у комі, шансів йому, на жаль, не давали майже ніяких, але після евакуації в госпіталь він боровся за життя ще майже шість днів”, – розповів представник 72-ї бригади.

Богдан Петренко родом  із села Кощіївка Фастівського району Київської області.

 

Як повідомляла УМ, 8 березня під ракетним обстрілом у районі селища Опитне під Донецьком загинув боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка Євген Черних.

 

40-річний командир взводу механізованого батальйону 93 омбр Дмитро Фірсов “Фірс” загинув унаслідок підриву БМП під час виконання бойового завдання поблизу села Кримське (Новоайдарський район Луганської області), ще троє військових зазнали мінно-вибухових травм.

 

На початку березня на Луганщині загинуло двоє захисників України: 1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських, а вже 3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Виговського Володимир Черненко.