Байден підписав бюджет на $1,2 трлн і закликає Конгрес допомогти Україні

00:12, 24.03.2024
Байден підписав бюджет на $1,2 трлн і закликає Конгрес допомогти Україні

Байден закликав Палату представників ухвалити закон про додаткове фінансування України, Ізраїлю та Тайваню. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден підписав бюджет обсягом 1,2 трильйона доларів, який перед тим схвалив Сенат США.

 

Господар Білого дому також закликав Палату представників нарешті ухвалити закон про додаткове фінансування для України, Ізраїлю й Тайваню.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в повідомленні Білого дому в ніч на неділю.

 

"Я хочу чітко заявити – робота Конгресу не завершена. Палата представників має ухвалити двопартійний закон про додаткове фінансування  - України, Ізраїлю та Тайваню", – зазначив президент США.

 

За його словами, двопартійний проєкт про фінансування уряду, який він підписав, продовжує роботу уряду, інвестує в американський народ, зміцнює економіку та національну безпеку.

 

"Ця угода є компромісом, що означає, що жодна зі сторін не отримала всього, чого хотіла", – додав Байден.

 

Як повідомляла «УМ», Сенат США схвалив законопроєкт про фінансування уряду на 1,2 трлн доларів та відправив документ на підпис президенту Байдену.

 

Конгрес США з вересня 2023 року не міг дійти згоди щодо бюджету на 2024 рік. Республіканці вимагали скоротити витрати та посилити безпеку кордонів. Також йшли дискусії щодо підтримки України.

 

Нагадаємо, у лютому Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів. Нині справа за Палатою представників.