Історія жорстоко нас засудить: Байден закликав Сенат США підтримати Україну, відео

16:22, 07.12.2023
Історія жорстоко нас засудить: Байден закликав Сенат США підтримати Україну, відео

Байден переконаний, що не можна дозволити путіну перемогти. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден публічно звернувся до Сенату із закликом підтримати законопроєкт про виділення фінансової допомоги Україні.

 

Як інформує Україна молода, своє відеозвернення Джо Байден оприлюднив у соцмережах у четвер.

 

За його словами, «історія жорстко на засудить, якщо ми відвернемося від свободи в Україні». І додав, що не можна дозволити путіну перемогти.

 

«Я знаю, що у нас є розбіжності. Давайте залишимо їх у минулому. Це дуже важливо… Весь світ спостерігає. Що зробить США? Я думаю, що якщо ми не підтримаємо Україну, що зробить решта світу?

 

Що робитиме Японія, яка підтримує Україну зараз? Що буде з умовами G7? Що буде з умовами НАТО? Що вони робитимуть?», - заявив господар Білого дому.

 

Лідер США також попередив сенаторів: «Якщо ми пройдемо повз, це лише підбадьорить інших можливих агресорів. Тому я закликаю Сенат зробити щось, і зробити правильну річ – підтримати український народ, стояти проти тиранії путіна. Підтримати свободу!».

 

 

Нагадаємо, що згідно з результати дослідження, проведеного Кільським інститутом світової економіки, у серпні-жовтні 2023 року обсяг нової обіцяної допомоги для України з боку країн Заходу сягнув найнижчого рівня з січня 2022 року − він скоротився майже на 90% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

Загальна вартість нових пакетів допомоги склала 2,11 млрд євро − це є найнижчим показником з січня 2022 року.

 

Активними донорами є Німеччина, Фінляндія, Ірландія, Хорватія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Швеція і Швейцарія, а також Канада і Велика Британія.

 

США залишаються найбільшим донором військової допомоги із загальним обсягом 44 млрд євро. Однак, повідомляється, що Німеччина швидко наздоганяє їх з військовими зобов'язаннями на загальну суму понад 17 мільярдів євро.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті США.

 

Для винесення законопроєкту на голосування він мав отримати хоча б 60 голосів зі 100. "За" проголосувало лише 49 сенаторів.