Менталітет холодної війни: президент Бразилії оцінив війну в Україні

15:36, 23.08.2023
Менталітет холодної війни: президент Бразилії оцінив  війну в Україні

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва висловив погляди на ситуацію в Україні (Фото з відкритих джерел)

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва висловив свої погляди на ситуацію в Україні, відзначивши, що за його спостереженнями, світ повернувся до менталітету холодної війни. Ця заява була зроблена в контексті подій, які розгортаються в Україні після російської агресії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN Brasil.

 

Бразильський лідер зробив відповідну заяву на саміті БРІКС. Він прокоментував війну РФ проти України та інші конфлікти у світі.

 

"Всього за кілька років ми відступили від доброго багатополярного сценарію до сценарію, який повертається до застарілого менталітету холодної війни та геополітичної конкуренції", - сказав Лула да Сілва.

 

При цьому президент Бразилії назвав "дурістю" повернення до холодної війни, а також вчергове розкритикував Радбез ООН.

 

"Поточний головний конфлікт, який відбувається в Україні, має глобальні наслідки... Ми не недооцінюємо труднощів досягнення миру. Ми також не можемо залишатися байдужими до смертей, яких щодня стає все більше. Ми готові приєднатися до зусиль, які можуть ефективно сприяти припиненню вогню та справедливому та міцному миру", - додав лідер.

 

Варто зазначити, раніше президент Бразилії заявив про готовність бути посередником між Україною та Росією і навіть представив свій "мирний план". Проте у Києві поставилися до цього скептично через проросійські погляди політика.

 

Президент України Володимир Зеленський наголошував, що хотів би особисто зустрітися з бразильським лідером та навіть готовий відвідати Бразилію, якщо буде офіційне запрошення. Проте Лула да Сілва проігнорував слова Зеленського, а також його запрошення відвідати Україну.

 

Як повідомляла УМ, Президент Бразилії Лула да Сілва  під час свого візиту до Португалії зробив кілька заяв, у яких змінив свою риторику щодо війни росії в Україні та жорстко засудив напад рф