Байден вважає Україну неготовою до вступу в НАТО через корупцію

21:14, 17.06.2023
Байден вважає Україну неготовою до вступу в НАТО через корупцію

Спілкування Байдена з журналістами перед відльотом до Філадельфії. (Фото AFP)

Президент США Джозеф Байден заявив, що не підтримує ідею спростити вимоги для України на шляху до членства в НАТО, натякнувши, що безпекова система нашої держави є корумпованою і не відповідає стандартам.

 

Як інформує Україна молода, про це Байден сказав журналістам перед відльотом до Філадельфії, повідомляє CNN у суботу.

 

Зокрема, Байдена запитали, чи спростить він умови вступу України в НАТО, він коротко відповів: «Ні. Тому що вони повинні відповідати єдиним стандартам. Тому я не збираюся робити це».

 

Водночас господар Білого дому визнав, що українська армія зараз відповідає стандартам країн НАТО, однак він висловив сумнів у тому, чи відповідає стандартам українська безпекова система загалом і чи не є вона корумпованою.

 

Раніше окремі західні видання інформували, що Байден нібито підтримав пропозицію щодо того, що Україні не потрібно виконувати "план дій щодо членства" (ПДЧ) для вступу в Альянс.

 

Також нібито усе більше держав-членів Північноатлантичного Альянсу підтримують спрощений вступ України, який передбачає відмову від ПДЧ, й це рішення можуть затвердити на саміті НАТО у Вільнюсі.

 

Як повідомляла «УМ», днями міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що союзники по НАТО можуть бути готові усунути деякі перешкоди на шляху України до Альянсу.