У Нідерландах Зеленському продемонстрували військову техніку для ЗСУ

09:59, 05.05.2023
У Нідерландах Зеленському продемонстрували військову техніку для ЗСУ

Під час огляду військової техніки в Нідерландах - все показане українському президенту буде відправлено для потреб української армії. (Фото: Фейсбук Andrij Sybiha)

Президент України Володимир Зеленський у рамках візиту до Нідерландів візуально ознайомився з військовою технікою, яку держава пообіцяла передати українським військам для протистояння російському вторгненню.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга у Фейсбуці.

 

Також сайт президента повідомив, що Зеленський на базі ВПС Нідерландів зустрівся з українськими військовими та ознайомився зі зразками озброєння, яке передається Україні.

 

Сибіга опублікував на своїй Facebook-сторінці фото з кількома одиницями військової техніки, заявивши, що Нідерланди – одна з країн-лідерів у допомозі Україні.

 

Він зазначив, що президент Зеленський особисто подякував воїнам, персоналу, парламенту, уряду та своєму приятелю прем'єр-міністру Марку Рютте за сильну непохитну підтримку.

 

 

"Прямо звідси вся техніка буде доставлена українським воїнам, які завершили необхідні тренування. А це ППО Patriot, бронемашини, артилерія. Те, що вкрай необхідне нам для перемоги. Дякуємо", – написав Сибіга.

 

Сам Зеленський зазначив: "Тут і зараз ми бачимо, що таке допомога та що таке захист життя. Це найпочесніша місія – робити все, щоб життя перемогло. Зброя із цієї бази, яка допомагає нашим захисникам, берегтиме життя – нормальне, вільне, ґрунтоване на повазі життя українців та всіх європейців".

 

Президент України прибув до Нідерландів пізно ввечері в середу з несподіваним візитом. У четвер він виступив перед членами парламенту в Сенаті.

 

Також Зеленський відвідав Міжнародний кримінальний суд (МКС). Виступаючи в Гаазі, Зеленський розкритикував ідею "гібридного трибуналу" для покарання за злочин агресії Росії.

 

Пізніше він провів пресконференцію разом із прем'єр-міністром Марком Рютте та прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо, на якій ішлося про поставку в Україну F-16.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Нідерландах. Відомо, що лава держави планує відвідати Міжнародний кримінальний суд.