Україна відреагувала на пропозицію президента Бразилії обміняти Крим на спокій

13:30, 07.04.2023
Україна відреагувала на пропозицію президента Бразилії обміняти Крим на спокій

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва (Фото з відкритих джерел)

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва пропонує Україні віддати путіну Крим у обмін на спокій. Він все ще вважає, що це гарантуватиме настання миру. 

 

Як інформує Україна молода, про це пепедає Le Figaro.

 

«Російський диктатор Володимир Путін не може захопити територію України. Можливо, потрібні переговори про Крим. Але про те, що він (Путін) захопив додатково, він повинен переглянути... Зеленський теж не може хотіти всього. Світу потрібен спокій. Ми повинні знайти рішення», – сказав він.

 

Також за словами президента Бразилії, «розвинений світ», особливо Євросоюз та США, не витрачали «багато часу» на мирні переговори на початку війни.

 

Міністерство закордонних справ України відреагувало на пропозицію президента Бразилії передати Росії Кримський півострів, заявивши, що ми не торгуємо своїми територіями.

 

Речник МЗС Олег Ніколенко написав у Facebook:  «Україна цінує зусилля президента Бразилії з пошуку рішення задля припинення російської агресії. Водночас маємо чітко зазначити: Україна не торгує своїми територіями».

 

За його словами, немає жодної юридичної, політичної чи моральної причини, чому Україна має поступатися хоча би сантиметром української землі.

 

При цьому в МЗС нагадали українську позицію: будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру в Україні мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України відповідно до принципів статуту ООН.

 

Як повідомляла УМ, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що РНБО розробляє основні кроки, що будуть застосовані під час звільнення українського Криму. Пропонується прибрати Керченський міст та обмежити колаборантів права брати участь у виборах - обирати і бути обраними.