Байден із главою Єврокомісії обговорили підтримку України та нові санкції проти росії

08:18, 11.03.2023
Байден із главою Єврокомісії обговорили підтримку України та нові санкції проти росії

Президент США Джо Байден та глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі

Президент США Джо Байден і президента Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі у Білому домі обговорили питання щодо надання подальшої допомоги Україні на тлі триваючої повномасштабної війни, розпочатої росією.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Джо Байден у Твіттері та Урсула фон дер Ляєн у Твіттері.

 

У ході розмови фон дер Ляєн висловила рішучість спільно підтримувати Україну в боротьбі за свободу і незалежність та примусити Росію сплатити високу ціну за її жорстоку війну.

 

Глава Єврокомісії також заявила про необхідність посилення контролю за дотриманням санкцій, введених проти РФ. 

 

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну та зменшувати здатність Росії вести війну. Ми посилюємо контроль за дотриманням наших санкцій, щоб запобігти ухиленню та обходу. Ми повинні перекрити шляхи постачання, які продовжують живити російську військову машину, і накладатимемо санкції на тих, хто до цього причетний», – йдеться у повідомленні фон дер Ляєн у соцмережі. 

 

 

У спільній заяві Байден і фон дер Ляєн підтвердили партнерські й дружні відносини між США та ЄС, наголосивши, що вони зараз «єдині більше, ніж будь-коли».  Також лідери пообіцяли Україні непохитну  «безпечну, економічну та гуманітарну підтримку стільки, скільки буде потрібно».

 

«Ми, як і раніше, віддані наданню та мобілізації міжнародної підтримки, у тому числі з боку приватного сектору, для забезпечення економічної стабільності України», - йдеться у спільній заяві Байдена та фон дер Ляйєн.

 

Лідери намітили ініціативи, спрямовані на допомогу Україні у відбудові, та наголосили на зусиллях, включаючи санкції, для "подальшого ослаблення здатності Росії вести незаконну війну та її військово-промислову систему", - йдеться в повідомленні.

 

 

«Ви надзвичайно допомогли нам, коли ми хотіли позбутися залежності від викопного палива з Росії», – наголосила глава Єврокомісії.

 

«ЄС і США посилили спільну енергетичну, економічну та національну безпеку. Я з нетерпінням чекаю на ще більші досягнення в найближчі роки», – відзначив Байден.

 

Раніше Президент України Володимир Зеленський після чергової російської масованої ракети атаки закликав голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн ввести санкції проти атомної галузі РФ. 

 

Додамо, що Урсула фон дер Ляєн назвала масовані атаки РФ на енергосистему в Україні воєнним злочином. 

 

9 березня президент Володимир Зеленський обговорив із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн прогрес у виконанні Україною рекомендацій для початку переговорів про вступ в Євросоюз.

 

Як повідомляла УМ, у Європейському Союзі створили спеціальну робочу групу, яка  має вирішити питання використання і передачі Украні конфіскованих російських активів відповідно до законодавства ЄС.