Історичний візит Байдена є «чітким сигналом на болота» - Кулеба

14:33, 20.02.2023
Історичний візит Байдена є «чітким сигналом на болота» - Кулеба

Джо Байден та Дмитро Кулеба в Києві. (Фото Офісу президента)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає історичним та переможним візит президента США Джо Байдена до Києва.

 

За його словами, президенти США та України задоволені результатами візиту, а сам візит є чітким сигналом для Кремля «на болотах».

 

Як інформує Україна молода, підсумки візиту Байдена до України Дмитро Кулеба окреслив на своїй сторінці у Facebookв понеділок.

 

«Відбули історичний візит. Скажу так: обидва президенти задоволені розмовою. Атмосфера - максимально довірлива і душевна. Цей візит є перемогою українського народу і президента Зеленського. Він здійснений всупереч всьому заради перемоги України і всього вільного світу.

Чіткий сигнал на болота - вас ніхто не боїться!» - написав очільник МЗС України.

 

Міністр також повідомив, що перервав своє закордонне відрядження через неоголошений візит такого високого гостя: «Щойно приїхавши з Мюнхена, я знову вирушаю в дорогу. Відновлюю своє відрядження в Брюссель, Гаагу та Нью-Йорк».

 

Так, 21 лютого у Брюсселі відбудеться перша тристороння зустріч Україна-ЄС-НАТО для координації зусиль щодо зброї, тренувань, збільшення обсягів роботи оборонної промисловості.

 

У Гаазі, за словами пана Кулеби, теж плануються переговори щодо зброї, відповідальності, членства України в ЄС та участь в заходах до річниці початку великої війни.

 

Поїздка до Нью-Йорка пов’язана з Генасамблеєю та Радою безпеки ООН.

 

«Це буде про коаліцію на підтримку України, Формулу миру Зеленського, а також інші важливі рішення», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський вважає переговори з Байденом плідними, а їхні результати матимуть вплив на полі бою.

 

Тоді як Байден у Києві оголосив про новий пакет військової допомоги США для України у розмірі пів мільярда доларів.