Вашингтон просить Україну зачекати із запланованим контрнаступом

07:23, 21.01.2023
Вашингтон просить Україну зачекати із запланованим контрнаступом

США радять не квапитися і дочекатися зброї, необхідної для успішних наступальних дій (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Високопоставлені чиновники США радять Україні відтермінувати великий контрнаступ проти російських військ, доки не надійдуть останні постачання західної зброї та не завершаться відповідні навчання українських танкістів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого посадовця адміністрації Джо Байдена.

 

За його словами, переговори США з Україною щодо контрнаступу відбувалися в контексті того, що українці мають приділяти достатньо часу для навчання, як користуватися найновішою зброєю, наданою Вашингтоном.

 

У США вважають, що контрнаступ українських військ буде більш успішним, якщо ЗСУ скористаються підготовкою та значним надходженням нової зброї.

 

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що українські війська продовжать активний контрнаступ, коли настануть морози та затвердіє ґрунт. А очільник розвідки Кирило Буданов казав, що Україна планує великий контрнаступ навесні, а бої в березні будуть найзапеклішими.

 

Американський чиновник також повідомив, що Сполучені Штати наразі «твердо» дотримуються свого рішення не надавати Україні танки Abrams.

 

У Пентагоні вважають, що американські Abrams — це «дуже складне і дороге обладнання, яке дуже важко утримувати, тому не ясно, чи вони є найкращою відповіддю». 

 

У США продовжать дискусії щодо типів і кількості західних танків, що , необхідні Україні, а також підтримують рішення союзників  передати Україні танки.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував навчальні програми українських екіпажів на Leopard 2. Ряд країн погодились почати навчальні місії для українських військових. 

 

Західні союзники поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі "Рамштайн" – заявив  міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.  Але він доручив підготуватися своєму міністерству до "дня, який, можливо, настане".