Зеленський ушанував пам’ять полеглих українських воїнів на Марсовому полі у Львові, фото

14:30, 11.01.2023
Зеленський ушанував пам’ять полеглих українських воїнів на Марсовому полі у Львові, фото

У Львові глава держави ушанував пам’ять українських воїнів, загиблих у боях із російськими окупантами. (facebook.com/maks.kozytskyy)

Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Львові у середу, 11 січня.

 

Перш за все глава держави ушанував пам’ять українських воїнів, загиблих у боях із російськими окупантами.

 

Церемонія відбулася на Марсовому полі Личаківського кладовища, в центральній частині якого з квітня 2022 року ховають полеглих захисників України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Офіс президента, а також голова Львівської ОВА Максим Козицький.

 

«Слава всім, хто віддав життя за нашу свободу і незалежність нашої держави! Слава Україні!», - наголосив Верховний Головнокомандувач під час церемонії.

 

 

Згодом Зеленський провів координаційну нараду у Львові.  Головна її тема – безпекова ситуація у північно-західних областях України.

 

Зокрема, обговорили стан облаштування охорони державного кордону, оперативну обстановку на кордоні з Білоруссю та контрдиверсійні заходи на цих територіях. 

 

 

Президенту доповіли про стан та укріплення фортифікаційних споруд на кордоні, а також про матеріальне забезпечення прикордонників і військовослужбовців у цих регіонах.

 

«Розуміємо, що, крім потужних заяв, ми нічого потужного там не бачимо, однак маємо бути готовими як на кордоні, так і в областях», – зазначив Володимир Зеленський.

 

Учасники наради також заслухали інформацію щодо забезпечення захисту та надійного функціонування Рівненської АЕС.

 

 

Глава держави наголосив, що захищеність від зовнішніх ризиків сприятиме нормальному функціонуванню економіки цих регіонів: «Моральний стан населення важливий, від нього залежить, як люди працюють, а від їхньої праці залежить, як ми підтримуємо армію, наших захисників».

 

Як повідомляла «УМ», у своєму щорічному посланні до Ради президент Зеленський заявив, що Україна обов’язково переможе у війні.