Зеленський у щорічному посланні до Ради: «Україна обов’язково переможе», фото

19:20, 28.12.2022
Зеленський у щорічному посланні до Ради: «Україна обов’язково переможе», фото

Нардепи та військово-політичне керівництво неодноразово реагувало на виступ Зеленського оплесками. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський виступив зі щорічним Посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

 

Час виступу глави держави не повідомлявся з огляду на безпеку військово-політичного керівництва, адже під куполом ВР, окрім, президента та нардепів перебували члени уряду, керівництво ЗСУ та правоохоронних і силових структур, іноземні дипломати та члени родин загиблих героїв.

 

Як інформує Україна молода, виступ Зеленського у Раді оприлюднив Офіс президента в середу ввечері.

 

Перш за все Верховний Головнокомандувач закликав політиків і суспільство до єдності й запевнив, що "відкату" до старих часів не буде.

 

Він акцентував на тому, що «всі змінилися за ці десять місяців…, ми змінили весь світ».

 

 

«Завдяки нашій єдності ми досягли того, у що майже ніхто у світі, у всьому світі, не вірив. Майже ніхто, окрім нас.

 

Україна стала одним із глобальних лідерів. Наші національні кольори – це сьогодні міжнародний символ сміливості й незламності всього світу. У будь-якій країні, на будь-якому континенті, коли бачать синьо-жовтий, знають, що це про свободу. Про народ, який не здався, який вистояв, який об’єднав світ. І який переможе.

 

Завдяки Україні світ повірив, що цінності дають силу. Повірив услід за нашою боротьбою. Світ упевнився, що тиранія програє. Услід за нашою вірою. Світ побачив, що свобода може стати переможцем. Услід за нашими здобутками на полі бою. І всіма нашими військовими. Обов’язково стане.

Україна обов’язково переможе», - наголосив глава держави.

 

 

На його думку, українці допомогли Заходу віднайти себе знову, бо «ніхто на Заході вже не боїться й ніколи не буде боятися Росії».

 

«І вперше в історії Євросоюз допомагає оборонятися від такої масштабної агресії. Уперше низка країн ЄС змінила своє законодавство й свої політичні правила і тепер надає збройну підтримку нашій державі. Уперше в історії деякі країни Європи переглянули поняття нейтралітету й протистоять агресії разом з нами, разом Україною», - додав Зеленський.

 

За його словами, за цей час після 24 лютого він мав 850 міжнародних заходів.

 

 

Президент додав, що якщо хтось спробує зіграти проти незалежності України – чи політичної, чи економічної, чи духовної незалежності, – держава буде відповідати "миттєво і жорстко".

 

Адже "не існує в світі такого золота для хрестів чи будь-чого ще, яке могло би перекрити моральну іржу від звʼязків з державою-терористом".

 

«Якщо хтось з політичного класу України думає, ніби коли він спускається на лижах з гори, то цим мотивує солдатів підніматись з окопів і йти у наступ, – це ознака божевілля, і таких в політиці не буде (натяк на затримання в елітному французькому гірськолижному курорті Куршевель бізнесмена Костянтина Жеваго – Ред.).

 

Я прошу усім залишити вдома особисті амбіції та працювати на захист нашого  спільного дому. Працювати разом з державою і так, як потрібно для захисту свободи і наших людей.

 

Коли триває така війна – не час для особистої політичної партизанщини десь тут у тилу, у медіа чи тим більше у столицях держав, які нам допомагають. Будь ласка, сприймайте мої слова максимально серйозно», - підкреслив президент.

 

 

Він також сказав, що Україна йде до перемоги, про яку мріяли покоління людей, – і це можливо завдяки тому, що "вперше за кілька століть маємо одночасно загальнонаціональну єдність, свою власну функціонуючу державу і максимальне єднання світу заради підтримки України".

 

Зеленський запевнив: "Ми не дамо нікому "відкотити" це до старих часів. Люди не дадуть. Світ не дасть. Наша єдність має бути такою ж міцною, як наші воїни".

 

 

Серед успіхів української зброї, Верховний Головнокомандувач вказав і на той факт, що Кримський міст все частіше працює на виїзд.

 

«У Чорному морі дещо поменшало флагманів, а один сумнозвісний міст – все частіше працює на виїзд, а не на вʼїзд. Якщо працює, звичайно. І це показало, яким буде майбутнє. Воно буде українським», – сказав Зеленський і викликав оплески депутатів.

 

 

За його словами це стало одним з переламних моментів війни Росії проти України. Він також нагадав про те, як українські воїни вигнали окупантів з-під Києва та звільнили острів Зміїний.

 

І додав, що це й стало першими переламними моментами у цій війні.  «Це показало силу нашого опору... Це показало, що Україну ніщо не зупинить», – додав президент.

 

 

У своїй промові глава держави заявив, що завданнями України на найближчий час є звільнення території, повернення українців додому і подальше зближення зі стратегічними партнерами.

 

Також він запевнив, що український військово-промисловий комплекс буде одним з найбільш прогресивніших, а відбудова України після війни буде найбільшим економічним проектом Європи. Він попросив депутатів розробити законодавчу рамку, щоб стимулювати бізнес заходити в Україну зараз.

 

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні Зеленський став третім українським лідером, якому випала нагода виступати перед Конгресом США. Раніше такої честі були удостоєні лише президенти Віктор Ющенко та Петро Порошенко.