Росію виключили з ПАЧЕС

17:34, 07.12.2022
Росію виключили з ПАЧЕС

Українська делегація в Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва. (facebook.com/marikovski)

Член української делегації, народний депутат Олександр Маріковський (парламентська фракція “Слуга народу”) заявив, що рф виключили з Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС).

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у фейсбуці у середу, 7 грудня.

 

«Щойно ми — депутати від Верховної Ради України, що зараз воюємо на найбільш проросійському міжнародному майданчику – асамблеї ПАЧЕС, витравили тварюк з цієї організації.

 

Ми командою на чолі з Анною Пуртовою щойно зробили неймовірне! Емоційно послали услід за крейсером «москва»»,— йдеться у дописі.

 

Також українська делегація не допустила, щоб заступником генерального секретаря ПАЧЕС знову став (був перезатверджений) росіянин Михайло Ємельянов, який має вплив на низку інших делегацій.

 

Але українці зірвали кворум (зареєструвалося 24 делегати з 41-го) під час голосування і росіянин втратив цю посаду. 

 

 

Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) була створена 26 лютого 1993 року. До її складу входять 12 країн: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада України готує офіційне звернення із закликом до міжнародних партнерів виключити росію із «Великої двадцятки» (G20).