Зеленський до Парламентської асамблеї НАТО: Підтримайте вступ України

18:22, 21.11.2022
Зеленський до Парламентської асамблеї НАТО: Підтримайте вступ України

Україна має стати повноправним членом ЄС та НАТО — Зеленський (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників пленарного засідання Парламентської асамблеї НАТО та закликав їх підтримати Україну щодо членства в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив під час онлайн-звернення до учасників пленарного засідання Парламентської асамблеї НАТО у Мадриді.

 

«Хоча Україна поки ще не стала повноправною частиною ЄС і НАТО я звертаюся до вас від імені народу, який завжди був, є і буде частиною ціннісного простору, до якого належите усі ви. Історія розводила нас по різні боки ідеологічних стін. Але стіни впали, і наші з вами цінності всі збережені. І не тільки я, а мільйони наших людей, і більшість громадян ваших держав, підтримують європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Зараз, коли ми захищаємо наші з вами цінності не просто на площах і вулицях, а на полі бою у повномасштабній війні, абсолютно очевидно, наскільки несправедливим і протиприроднім було відчуження України від Європи. Жодного відсотка від того відчуження ми не залишимо», - сказав Зеленський.

 

Він закликав присутніх робити все від них залежне, щоб наша спільнота народів, народів цінностей , більше ніколи не стала розділеною чи послабленою. Зеленський звернув увагу, що зараз загрожує тим, хто не уявляє свого життя без свободи.

 

«Всі ви бачите, наскільки вагомий внесок у захист нашої з вами спільноти робить Україна. Всі ви бачите, наскільки важливо те, що ми з вами реально об’єдналися у захисті після 24 лютого. Отже, завдяки цьому ви бачите і те, що Україна має стати повноправним членом ЄС і НАТО. Я закликаю вас підтримати наші заявки на членство в ЄС та Альянсі!», - звернувся Президент.

 

Глава Української держави наголосив, що українці не просто вірять, а впевнені, що зможуть захиститись у цій війні і повернути кордони об’єднаної Європи на всю довжину нашого східного та південного кордонів.

 

«Українці не просто вірять – українці знають, що сила нашої демократії буде гарантією того, що жодна тиранія на схід від нас не зможе загрожувати Європі. Але щоб реалізувати всі ці роки, реалізувати все це, ми маємо використати всю силу нашої з вами спільноти, увесь потенціал нашої співпраці для того, щоб крок за кроком зупинити цю терористичну російську війну і повернути мир», - переконаний Президент України.

 

Як повідомляла УМ, у Мадриді на щорічній сесії Парламентська асамблея НАТО визнала росію та її режим державою-терористом, ухваливши відповідну резолюцію.