У Палаті представників США планують провести аудит допомоги Україні

08:27, 18.11.2022
У Палаті представників США планують провести аудит допомоги Україні

Трампісти роздувають у Конгресі черговий скандал навколо допомоги Україні. (Фото з відкритих джерел)

Група так званих трампістів з Республіканської партії у Палаті представників нібито внесла законопроєкт про аудит коштів, виділених Конгресом США на допомогу Україні.

 

Групу очолює конгресвумен від штату Джорджія - Марджорі Тейлор Грін.

 

Як інформує Україна молода, цю інформацію підтвердила сама  Марджорі Тейлор Грін у Twitter. Також про це повідомляють американські ЗМІ.

 

Зокрема, Тейлор Грін закликала провести аудит коштів, виділених Україні та поширила у своєму Twitter повідомлення видання Daily Caller про те, що вона і група республіканців нібито внесли законопроєкт на розгляд Конгресу.

 

Вона також оприлюднила відео з покаліченими захисниками України, які йшли на зустріч з конгресменами США і написала 17 листопада:

 

«Боляче дивитися, як цих українських солдатів-інвалідів тут, у залі Конгресу, використовують як пішаків, щоб чинити тиск на Конгрес і змусити його віддати зароблені тяжкою працею американські податкові долари Зеленському. Я закликаю провести аудит коштів, виділених Україні, і забезпечити фінансування та охорону нашого кордону».

 

Водночас, офіційного внесення законопроєкту на сайті Конгресу США наразі не зафіксовано.

 

За даними Daily Caller (яке не стидається оприлюднювати російські фейки), резолюцію Палати представників (нижньої палати американського парламенту) було ухвалено у співавторстві з депутатами від партії Республіканців.

 

Серед них конгресмени Метт Гетц, Пол Госар, Томас Массі, Енді Біггс, Баррі Мур, Метт Розендейл, Ендрю Клайд, Ден Бішоп, Грег Стьюб і Клей Хіггінс.

 

«Республіканські законодавці вимагають, щоб усі документи та повідомлення, що стосуються фінансування України, були надіслані не пізніше, ніж за 14 днів після ухвалення резолюції. Запит охоплює всю військову, цивільну та фінансову допомогу, надану Україні за президента (США Джо) Байдена», – ідеться в повідомленні видання.

 

Конгресвумен Тейлор Грін заявила Daily Caller, що “американський народ заслуговує знати, куди йдуть зароблені тяжкою працею податкові долари іноземній країні, яка не є членом НАТО.

 

Вона також домагається розслідування, за її словами, “обурливої корупції” навколо криптобіржі FTX, що належить мегадонору демократів Сему Бенкману-Фріду, та її ймовірних зв’язків з українським урядом.

 

Раніше Грін обіцяла, що “жодного пенні” не буде виділено Україні в Конгресі, контрольованому республіканцями, на мітингу Трампа в Айові перед проміжними виборами, повідомляє The Hill.

 

Трампістське крило Республіканської партії США не раз спекулювало на темі того, що Вашингтон виділяє забагато коштів Україні без належного звітування. Такі ж ідеї висловлювали й більш помірковані республіканці, використовуючи це як привід не підтримувати законопроєкти про фінансову допомогу Україні.

 

Раніше адміністрація президента США Джо Байдена запросила $37,7 млрд додаткових коштів для допомоги Україні, включно з $21,7 млрд на оборонні цілі та $14,6 млрд на фінансування уряду і надання гуманітарної допомоги.

 

Як повідомляла «УМ», Пентагон оголосив про підсумки вже сьомого засідання Контактної групи з питань оборони у форматі «Рамштайн».

 

Зокрема, Україна отримає від західних партнерів системи ППО, снаряди для РСЗВ, ствольну артилерію, снаряди, а також зимове обмундирування