У США вже знають вигадані у Кремлі цифри бутафорських «референдумів»

10:38, 24.09.2022
У США вже знають вигадані у Кремлі цифри бутафорських «референдумів»

Рашисти розпочали «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України (Фото з відкритих джерел)

Прес-секретарем  Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу заявила, що Сполучені Штати вже знають дані, які окупанти мають оголосити після проведення псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях України.

 

Результати бутафорського голосування (з 23 до 27 вересня) у рф були сплановані заздалегідь.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сайті відомства.

 

Наприклад, у деяких регіонах уже встановлені необхідні показники явки "виборців" і підтримки "приєднання" до Росії на рівні понад 75%. 

 

Карін Жан-П'єр наголосила, що такі "референдуми" – незаконні та бутафорські, і Росія поспішає їх провести. Однак це демонстрація не сильної позиції режиму, а зовсім навпаки.

 

Білий дім, а також лідери G7, як заявила вона, ніколи не визнають такі "референдуми".

 

«Ми знаємо, що цими "референдумами" маніпулюватимуть. Ми маємо інформацію, що підтверджує, що російські офіційні особи вже встановили, якими мають бути показники щодо явки виборців, а також результатів голосувань»,– сказала Жан-П'єр.

 

Вона зазначила, що США "багато, багато місяців" попереджали про такий сценарій окупантів.

 

«Фіктивні референдуми – це слабкість, яку ми бачимо від президента РФ Володимира Путіна. Він втрачає позиції на полі бою»,—додала прессекретарка Білого дому.

 

Нагадаємо, що раніше американський президент Джо Байден підтвердив, що Штати не визнають результатів фейкових голосувань, які спрямовані на анексію Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запоріжжя.

 

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що зараз не відбувається жодної  юридичної дії під назвою "референдум". Усе, що проводять росіяни, – лише пропагандистське шоу.

 

Як повідомляла УМ, речник президента РФ Дмитро Пєсков під час брифінгу повідомив, що процес анексії Донбасу та інших територій пройде швидко. Окрім цього він прокоментував реакцію росіян на мобілізацію, яку назвав «істеричною та надзвичайно емоційною» та порадив "тверезо" ставитися до інформації з цієї теми.