Блінкен зустрівся із Зеленським у Києві, відео

18:30, 08.09.2022
Блінкен зустрівся із Зеленським у Києві, відео

Ентоні Блінкен у Києві. (facebook.com/statedept)

Державний секретар США Ентоні Блінкен приїхав із неоголошеним, втаємниченим візитом до Києва у четвер.

 

Спочатку він поїхав до посольства США в Україні, а згодом зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським на Банковій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє посольство США у Києві.

 

Держсекретар подякував всім українцям та американцям в посольстві за служіння нашій країні та партнерству США та України.

 

Вже на Банковій він повідомив про новий пакет додаткової військової допомоги США Україні на 675 млн доларів, про який за кілька годин до того було оголошено главою Пентагону Ллойдом Остіном у Рамштайні.

 

Пан Блінкен поінформував Зеленського, що Держдеп вже повідомив Конгрес США про намір виділити ще $2,2 мільярда на довгострокові інвестиції в рамках зовнішнього військового фінансування для зміцнення безпеки України та 18 її сусідів, включаючи членів НАТО та регіональних партнерів у сфері безпеки, які "потенційно знаходяться під найбільшим ризиком для майбутньої російської агресії".

 

Після сьогоднішнього оголошення загальна військова допомога США Україні складає приблизно 15,2 мільярда доларів з початку роботи адміністрації Байдена.

 

«Ми бачимо, яку ціну платить росія за агресію і ця ціна буде лише зростати. ВВП росії падає… скорочуються їхні ринки. Ми продовжимо чинити цей тиск поки не припиниться агресія проти України і Україна не відновить свій суверенітет», - сказав Блінкен.

 

Президент України подякував США за лідерську підтримку нашої держави.

 

Планується, що Ентоні Блінкен відвідає населені пункти поблизу Києва.

 

 

Як повідомляла «УМ»,  8 вересня президент США Джо Байден схвалив новий пакет допомоги США Україні в розмірі близько 675 мільйонів доларів.

 

Новий пакет включає більше високоточних снарядів GMLRS для HIMARS, 105-мм гаубиці, артилерійські боєприпаси, протирадіолокаційні ракети HARM, автомобілі Humvee, протитанкову зброю, стрілецьку зброю та інше.