Нові цілі путіна: знищити єврейські святині в Україні, продовження

00:27, 07.09.2022
Нові цілі путіна: знищити єврейські святині в Україні, продовження

Держава Ізраїль неабияк дратує Іран вже своїм існуванням.

Початок матеріалу читайте за посиланням.

 

План путіна в дії

 

В ніч на суботу, 3 вересня, за наказом путіна рашисти випустили п’ять крилатих ракет «Калібр» по місту Дніпро. Підрозділи протиповітряної оборони збили всі п’ять ракет. Про це повідомило Повітряне командування України «Схід».

 

В неділю я отримав конфіденційну інформацію, що дві із збитих  ракет були запрограмовані на влучання по Центру «Менора» - найбільшого у світі єврейського громадського комплексу і центральної синагоги Дніпра «Золота Троянда», які розташовані в єдиному комплексі за адресою вул. Шолом-Алейхема, 4/26.

 

У ці ракети були введені координати знаходження «Менори» і «Золотої Троянди» (на фото).

 

 

Дякуючи високому професіоналізму українських захисників – Богів ППО, людських жертв і руйнувань єврейських святинь вдалося уникнути. Чи надовго?

 

8 серпня рашисти завдали ракетного удару по Уманському району Черкаської області. Ракету вдалося знищити, але її уламки пошкодили цивільну інфраструктуру міста, де виникла пожежа. Двоє людей отримали поранення, одна з них померла в лікарні.

 

В Умані на старому єврейському кладовищі (вул. Григорія Косинки, 1) знаходиться святиня хасидів – могила цадика Рабі Нахмана, на яку щорічно прибувають тисячі паломників з Ізраїлю та інших країн світу аби у вересні відзначити юдейський новий рік (Рош Ха-Шана). Станом на 5 серпня до Умані приїхало майже півтисячі вірян.

 

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив: «Поблизу Умані була збита російська ракета, яка завдала шкоди цивільній інфраструктурі. Якщо такі атаки з боку росії відбудуться в місяці Тишрей (вересень), вони можуть спричинити, не дай Бог, багато жертв серед євреїв, які відвідують Умань з усього світу».

 

Ціллю ракетного удару рашистів (за отриманою конфіденційною інформацією) були визначені єврейське кладовище і  могила Рабі Нахмана (на фото).

 

 

Нагадаю, що бункерний вбивця путін любить приурочувати свої криваві злочини до різних дат. Чим не привід для нанесення ракетного удару по могилі цадика Рабі Нахмана на єврейський новий рік? З вечора  25 вересня (неділя) до ночі 27 вересня (вівторок) паломники-хасиди, які уже прибули в Умань, будуть відзначати на священному для них місці новий рік (Рош Ха-Шана).

 

28 вересня (середа) – Пост Гедалії в Ізраїлі (Дата на 2022 рік, צוֹםגְּדַלְיָה- день жалоби і посту, що відзначається 3-го тішрея, на наступний день після Рош Ха-Шана в пам'ять про вбивство Гедалії бен Ахикама - останнього намісника Іудеї, призначеного вавилонянами після руйнування Першого храму).

 

Нагадаю, 1 березня під час обстрілу Києва москалі нанесли ракетні удари по меморіалу Голокосту «Бабин Яр». Загинуло п’ять осіб, ще п’ятеро отримали поранення.            

 

Обстріл меморіалу став одною з тем розмови президентів США і України - Байдена і Зеленського.

 

Міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід засудив атаку Росії на єврейський цвинтар біля меморіалу памʼятіГолокосту. 

 

«Ми засуджуємо атаку на єврейський цвинтар біля меморіалу пам’яті Голокосту євреїв Києва та вбивства єврейського народу в Бабиному Яру. Ми закликаємо зберігати та поважати святість цього місця», – заявив Лапід.

 

Ізраїль: ми засуджуємо агресію росії проти України

 

Після переговорів міністра оборони України Олексія Резнікова та Ізраїлю Бені Ганца 20 квітня Ізраїль уперше від початку повномасштабної війни ухвалив рішення передати Україні оборонну допомогу. Як посередник в українсько-російській війні Ізраїль засудив російське вторгнення, хоча раніше обмежувався лише гуманітарною допомогою.

 

                                                                                                     Міхаель Бродський.

 

В ефірі Українського радіо Надзвичайний та Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський заявив:

 

«Позиція Ізраїлю щодо війни в Україні зрозуміла, прозора і була неодноразово сказана ізраїльським керівництвом. Ми засуджуємо агресію проти України. Ми засуджуємо те, що відбувається в містах України, вбивства мирних громадян і, безумовно, підтримуємо Україну в багатьох питаннях з багатьох тем, насамперед гуманітарних. Нещодавно було ухвалено рішення передати Україні декілька тисяч касок та бронежилетів, які призначаються для рятувальних служб. Наша ціль — зберегти життя та допомогти якомога більшій кількості українців».

 

«Саме тому ми від початку воєнних дій стали активно допомагати в Україні у гуманітарних питаннях, зокрема передали кілька тонн гуманітарної допомоги, відкрили польовий шпиталь недалеко від Львова, доставили генератори для лікарні, взяли на лікування в Ізраїлі десятки постраждалих, зокрема постраждалих від бомбардувань та ракетних обстрілів. Також прийняли у себе дітей з дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Можна довго перераховувати ту допомогу, яку Ізраїль надає і продовжуватиме надавати.

 

Я не хочу загадувати, як далі здійснюватиметься ізраїльська допомога Україні. Але наша участь у зустрічі на базі «Рамштайн» — це ще одне підтвердження того, що Ізраїль підтримує Україну і разом з іншими західними країнами готовий надати допомогу в тій важкій та трагічній ситуації, в якій вона опинилася. Ізраїль готовий зробити все, аби наблизити мир в Україні», - зазначивив Міхаель Бродський.

 

Мета Ірану – «вирізати Ізраїль як ракову пухлину і перетворити його у «попіл» 

 

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що Ізраїль не переживе наступну чверть століття і закликав на священну боротьбу із "сатаністськими" США, повідомило CNN ще 11 вересня 2015 року.

 

«Я бсказав Ізраїлю, що він не проживе наступні 25 років. Якщо дасть Аллах, то через чверть століття на Землі не буде такого явища, як сіоністський режим. До тих пір бойовий джихадистський дух не дасть і хвилини спокою сіоністам», - написав Хаменеї на своїй сторінці в Twitter.

 

У лютому 2012 року аятола Хаменеї пообіцяв «вирізати Ізраїль як ракову пухлину». Хаменеї висловив упевненість в тому, що палестинські араби в стані повалити «окупаційний режим Ізраїлю», а Іран допомагатиме їм у цьому всіма можливими способами. Було особливо підкреслено, що іранці будуть готові допомагати «будь-якій групі», яка внесе свій внесок у боротьбу з сіонізмом.

 

Протистояння не на життя, а на СМЕРТЬ? Люди, виберіть ЖИТТЯ!

 

Глава оборонного відомства Ісламської республіки Іран, військовослужбовці якої могли не випадково збити пасажирський літак МАУ під Тегераном, Амір Хатамі у березні 2021 року заявив про готовність зруйнувати ізраїльські міста Хайфа і Тель-Авів. Про це пише NEWSru.co.il з посиланням на слова міністра. «Сіоністи знають, що якщо вони зроблять якусь дурницю, ми перетворимо Тель-Авів і Хайфу в попіл», – пригрозив Хатамі.

 

Нагадаю, в грудні 2005 року президент Ірану  (з 2005 по 2013 рік) Махмуд Ахмадінежад заявив: «Європейці створили міф про масові вбивства євреїв і поставили цей міф вище Бога, вище релігії в пророків» і був задоволений обуреною реакцією світового співтовариства на його слова про заперечення Голокосту євреїв.  

 

2006 року уряд Ірану спонсорував зустріч прихильників ідеї заперечення Голокосту в Тегерані, замасковану під академічну конференцію із назвою «Огляд Голокосту: глобальне бачення». У тому самому році Фарід Мортазаві, графічний редактор іранської газети Hamshahri, оголошує конкурс карикатур на тему Голокосту із золотими та грошовими призами для переможців.

 

На конкурс приймається близько 1200 заявок із більш ніж 60 країн, зокрема карикатури, що заперечують або применшують Голокост. Пізніше того самого року Інститут мистецтв і культури Саби в Тегерані відкриває виставку, яку спонсорує президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, з 200 карикатурами з конкурсу.

 

2014 року у своєму офіційному зверненні з нагоди Новрузу у 2014 році аятола Хаменеї зазначив: «Голокост — це подія, реальність якої невизначена, і якщо вона сталася, то невідомо, як це сталося».

 

2016 року у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту Хаменеї на своєму веб-сайті випускає відео під назвою «Голокост: чи минули темні віки?», яке включає в себе його коментарі 2014 року, в яких ставиться під сумнів масове вбивство нацистами шести мільйонів євреїв під час Другої світової війни.

 

Союз міжнародних терористів: Іран підтримав війну росії проти України

 

Іранський релігійний фанатик аятола Хаменеї на зустрічі з російським кривавим диктатором путіним заявив, що росія в Україні протистоїть Північноатлантичному альянсу, і що якби Москва не вторглася в Україну, НАТО нібито сам почав би війну проти рф. Про це повідомило державне інформагентство Ірану IRNA.

 

Хаменеї заявив, що останні події у світі показали, що Іран і росія «потрібні один одному» (думаю, як «політично-гомосексуальні партнери»). Він зазначив, що наявні численні угоди між країнами в галузі газу та нафти треба реалізувати.

 

Аятола назвав безумовною співпрацю двох країн у контексті санкцій США і торкнувся війни росії проти України.

 

«Війна за фактом жорстка річ і Ісламська республіка Іран не рада загибелі невинних людей. Однак у вашому випадку, якби ви не придумали ініціативу, інша сторона зі своєю ініціативою почала б війну», – сказав улесливо старий маразматик Хаменеї такому ж старцю-маразматику путіну.

 

По суті, ісламський релігійний фанатик Хаменеї (як і москальський піп кіріло) благословив путіна на вбивство і гвалтування українських дітей, жінок, знищення релігійних пам’ятних святинь, дитячих садків, шкіл, лікарень, житлових будинків та цивільної інфраструктури, яка забезпечує нормальне життя людей.

 

Хаменеї також заявив, що Захід проти сильної росії, та назвав НАТО «небезпечною організацією». «Якщо дорога НАТО буде відкрита, ця організація не побачить жодних перешкод перед собою, і якби ви не протистояли їй в Україні, то вона сама почала б війну під приводом Криму», – зауважив недоумок аятола кремлівському божевільному, у яких руки по лікті в крові.

 

Хаменеї також торкнувся теми Сирії, заявивши, що позиція московського божевільного з ядерною кнопкою «чудова», а США мають бути «вигнані» з цієї країни.

 

«І ви, і наш президент – серйозні люди, тому рівень співробітництва у цей період має досягти найвищого ступеня» (кровавого оргазму – Авт.), – сказав ісламський терорист-аятола, звертаючись до кремлівського вбивці путіна.

 

Іранський релігійний фашизм і «руZZкій мір» – «брати по крові»

 

Аналіз відносин між Іраном і Ізраїлем я зробив, щоб читачі змогли зрозуміти всю глибину і весь спектр «пекельних» відносин між цими країнами,  побачили яка існує загроза виникнення нової великої війни на Близькому Сході і як росія буде «підливати масла у вогонь», щоб використати Іран у «близько-східній пожежі» на свою користь у загарбницькій війні проти України.

 

Іран сьогодні – це релігійний фашизм, а путінська росія – нацистський «руZZкій мір», який страшніший за гітлерівську нацистську Німеччину. Обидва – іранський і рашистський режими ненавидять лютою ненавистю євреїв і українців.

 

Мета у режимів одна. У Ірану – знищити Ізраїль як Державу, а євреїв розпорошити знову по світу. У путіна – ЗНИЩИТИ українську державність і етнічних українців.

 

Напруга між Єрусалимом та Москвою зростає через спробу росії закрити Єврейське агентство «Сохнут» (зареєстроване у Москві), яке допомагає євреям виїхати до Ізраїлю.

 

У липні міністерство юстиції рф заявило, що «Сохнут»  порушує законодавство і звернулося в суд з позовом про його ліквідацію на території росії. Чергове засідання суду має відбутися 19 вересня.

 

Путінський нацизм в росії по відношенню до євреїв в дії (як на початку гітлерівського в Німеччині).

 

Путінську росію часто покидають через ріст антисемітизму, економічну кризу та повернення репресивної політики Радянського Союзу, розповідає Пінхас Гольдшмідт, головний рабин Москви, який також виїхав з Росії після початку повномасштабної війни в Україні.

 

«Найперша причина – це страх перед закриттям залізної завіси. Це означає, що у найближчому майбутньому виїхати з росії буде просто неможливо. Цей страх існує у багатьох членів єврейської громади в росії», – каже Гольдшмідт.

 

За словами експертів, Москву не влаштовує політика нового прем’єра Яїра Лапіда щодо війни в Україні.

 

«Яїр Лапід, будучи міністром закордонних справ і пізніше ставши прем’єр-міністром, дотримувався менш виваженого підходу. Він чітко визначив Росію як агресора. Це стосується більше риторики, ніж якихось конкретних дій, але в цьому конфлікті риторика має значення», - коментує «Голосу Америки» Джонатан Декел-Чен, професор Єврейського університету Єрусалиму.

 

Майже 30 тисяч російських, українських та білоруських євреїв переїхали до Ізраїлю від початку повномасштабної російської війни проти України, підрахували у Міністерстві алії та інтеграції Ізраїлю. Від березня цього року еміграція з України в Ізраїль почала щомісячно спадати. Якщо у березні до Ізраїлю виїхали майже 6 тисяч українців, то в травні їх було 1410 осіб, а в червні – 995.

 

                                                                         Біженці з України в аеропорту Бен-Гуріон. 

 

«Ізраїль виявив, що люди менше тікають від війни, ніж від режиму в Росії, який стає усе більш тоталітарним», – пише Га-Арец (HAARETZ), найстаріша газета Ізраїлю, із посиланням на Бенні Хадада, керівника операцій з алії в Міжнародному товаристві християн і євреїв - організації, яка займається перевезенням євреїв з України до Ізраїлю.

 

Кількість росіян, охочих виїхати до Ізраїлю, у березні цього року різко зросла у понад 4 рази, порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення в Україну. І ця кількість не спадає.

 

Повномасштабна війна росії, яку кремль називає «спецоперацією із денацифікації», обернулась окремою трагедією для українських євреїв.

 

«Своєю денацифікацією вони майже зруйнували єврейські громади України. По перше, ніхто тут не просив нікого денацифікувати. Нам тут чудово жилося – і євреям, і росіянам, усім в Україні жилося добре. Нині багато єврейських громад евакуювались. А громади в Маріуполі вже просто не існує. Дві синагоги в Маріуполі зруйновані. Зрозуміло, що серед українців та росіян, які жили в Маріуполі, загинули і євреї. В Харкові громада постійно сидить під обстрілами. Тобто те, що залишилось від громади. Те саме відбувається в Миколаєві. Ось така «денацифікація», – розповів «Голосу Америки» Моше Реувен Асман, один із головних рабинів України. 

 

Однак, попри зруйновані синагоги та культурні будівлі, багато єврейських релігійних та громадських організацій, які могли виїхати в Ізраїль, залишились в Україні та допомагають протистояти російській агресії.

 

«Більшість лідерів єврейської громади (це стосується тих, хто залишився в Україні, тому що залишились не усі) вони активно зайняті допомогою усім громадянам України. Тут не існує поділу за національністю. І це стосується усіх. Можна навести такі приклади, як в західних, так і в центральних містах України.

 

Є купа прикладів того, як лідери єврейської громади, якщо вони не виїхали з України, стали лідерами громадянського суспільства і надають масову допомогу усім, хто потребує», – розповідає «Голосу Америки» Альберт-Лейзер Фельдман, засновник Інституту Голди Меїр в Ураїні, чинний голова Ізраїльської медичної місії в Україні.

 

Натомість російські євреї, які запевняють, що вони – проти війни в Україні, стверджують, що не можуть говорити про це відкрито через страх переслідувань.

 

2 травня міністр закордонних справ росії Лавров дав розлоге інтерв'ю італійському телеканалу Mediaset, у якому багато говорив про війну росії проти України. Ведучий нагадав слова Зеленського про те, що «денацифікація», про яку заявляв Кремль на початку війни, не має сенсу, оскільки в Україні немає нацистів, а сам він єврей.

 

У відповідь Лавров заявив: «Чув, як він сказав, що ми демілітаризацію і денацифікацію навіть не будемо обговорювати на переговорах».

 

«Він висуває аргумент: яка може бути денацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але у Гітлера теж була єврейська кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. «У сім'ї не без виродка», як у нас кажуть», - сказав Лавров, якого цитує сайт МЗС росії.

 

Керівник МЗС Ізраїлю Яір Лапід написав у твіттері: «Висловлювання Лаврова не тільки не можна вибачити, вони не тільки обурюють - вони також є жахливою історичною помилкою».

 

«Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найнижчий рівень расизму щодо євреїв - це звинувачення самих євреїв в антисемітизмі», - наголосив Лапід.

 

МЗС Ізраїлю різко відреагувало на висловлювання Лаврова, в якому він порівняв Зеленського із Гітлером і викликало російського посла в країні, аби висловити свій протест.

 

Обнародуванням конфіденційної інформації, що в обмін за отримані іранські безпілотники путін повинен завдати ракетних  ударів по єврейським святиням в Україні, я хочу упередити ці терористичні акти. 

 

Народне прислів’я говорить: «Поінформований – значить озброєний».

 

Розраховую на підтримку ЗМІ і соціальних мереж. Прошу їх поширити  цю інформацію, щоб вона набула широкого міжнародного розголосу, за що буду вдячним.

 

Сподіваюся, що посольство Держави Ізраїль в Україні зверне увагу на мою інформацію і доповість її керівництву своєї країни.

 

Статтю відправив на пошту посольства та на пошту Офісу президента і РНБО України.

 

Спільними зусиллями ми зможемо не допустити запланованого  путіним жахливого злочину проти українського і єврейського народів і збережемо релігійні святині в Україні.

 

Висловлюю глибоку вдячність всім народам світу і керівникам країн, які допомагають Україні у боротьбі з російським агресором. Сьогодні українці рятують світ від москальської нацистської чуми, розповсюджувач якої погрожує ядерною зброєю і шантажує Європу катастрофою  на Запорізькій АЕС.

 

Україна уже назавжди ЗДОБУЛА ПЕРЕМОГУ над путінським нацизмом-рашизмом – «руZZкім міром»!

 

На черзі – «ДЕІМПЕРІАЛІЗАЦІЯ» росії –  останньої імперія зла, яка згорить як суха гілка на Дереві Життя Людства, що кинута у Божественний Вогонь Справедливості.   

 

СЛАВА УКРАЇНІ! СМЕРТЬ ПУТІНУ І ТИМ, ХТО ЙОГО ПІДТРИМУЄ!

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)