Візит путіна до Ірану в ролі прохача став принизливим – МВС

19:20, 20.07.2022
Візит путіна до Ірану в ролі прохача став принизливим – МВС

Під час візиту до Тегерану путін помітно шкутильгав. (Скріншот відео)

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко вважає, що візит президента рф володимира путіна до Ірану став приниженням для нього, оскільки вперше за останні роки він їхав на переговори без явної переваги.

 

Як інформує Україна молода, свою точку зору Вадим Денисенко оприлюднив у соцмережах у середу.

 

«Вперше за останні роки путін їхав на переговори без явної переваги. Він їхав прохачем. І нічого нового він не добився і не отримав. Судячи з усього, його єдиний козир - вплив у Сирії, йому довелося розміняти на міфічні обіцянки допомогти з технологічним ембарго (ну нема в нього електроніки). Поки це лише обіцянки», - наголосив радник міністра.

 

І акцентував на тому, що «Іран - це не лише приниження, це ще й істерика».

 

«Те, що синхронно путін, слуцький та ушаков заговорили про переговори, означає лише одне - путін усвідомив глибину проблеми та істерить. Йому потрібно прискорювати процеси по закінченню війни», - сказав пан Денисенко.

 

За словами представника МВС, головною грою путіна є нафта та газ, якими він шантажуватиме Європу, але поки Європа тримається.

 

«Друга головна гра путіна - криза біженців, через продовольчі проблеми поки знаходиться в стадії переговорів (можливо імітації переговорів). путін навряд чи робитиме жест доброї волі з вивезенням українського зерна, якщо не отримає за це щось взамін. Поки ми не розуміємо, що він може отримати взамін», - заявив він.

 

Вадим Денисенко також окремо зауважив, що ядерної зброї для закінчення війни путін не застосовуватиме.

 

«По-перше, він боягуз, а, по-друге, це остаточно забере його в ізоляцію. Більше західної зброї - і все в нас буде добре», - каже радник.

 

Нагадаємо, що путін 19 липня здійснив перший візит до далекого зарубіжжя від початку повномасштабної війни рф проти України. Він відвідав Іран, де зустрівся з місцевим президентом Ібрагімом Раїсі, верховним лідером країни Алі Хаменеї і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

 

У Білому домі заявили, що поїздка путіна до Тегерана показала, наскільки ізольованою стала Росія. Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки, також заявив журналістам, що поки немає жодних ознак того, що Іран передав безпілотники Росії.

 

Як повідомляла «УМ», днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росія ні від кого не повинна отримувати жодної військової допомоги.