Резніков радіє безпрецедентним надходженням важкого озброєння натівського зразка

11:41, 28.05.2022
Резніков радіє безпрецедентним надходженням важкого  озброєння натівського зразка

Сучасна артилерія уже дає добрячу відсіч російським окупантам на передовій (Фото з відкритих джерел)

На фронті вже успішно б’ють ворога три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ «CAESAR».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив у Фейсбуці Міністр оборони України Олексій Резніков. 
 
Він наголосив, що завдяки майстерності наших захисників і захисниць, російські окупанти отримують відсіч, на яку не очікували. Окрім цього нагадав, що на передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ "CAESAR". 
 
«Уявити це ще у березні було просто неможливо. Але сьогодні це вже реальність, яка стала наслідком великої командної роботи на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським.
 
Радий повідомити новину - парк артилерії 155-мм калібру поповнюється.
В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації кількох країн»,— зазначив Олексій Резніков.
 
Окрім цього він повідомив, що берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon - їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. 
 
«Впевнений, що бойове братерство "Гарпунів" та наших "Нептунів" допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу»,—зазначив міністр.
 
Серед останніх надходжень він згадав понад 100 американських БПЛА різних типів та наголосив, що як і будь-який міністр хотів, щоб зброї було набагато більше, бо йдеться про життя наших людей.
 
Резніков зазначив, що за останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків! І отримаємо ще. Кількість артилерійського озброєння буде збільшуватися.
 
«Стратегічне рішення про перехід на важке озброєння натівського зразка вже має конкретний вимір. Кооперація держав-партнерів, які надають Україні озброєння і техніку, вже є безпрецедентною».
 
Резніков подякував за надання зброї та загалом підтримки своїм колегам-міністрам оборони, які наочно демонструють, що Україна не сама.
 
«Масштабні зрушення, основні результати яких ще попереду, стали можливими завдяки видатному лідерству Сполучених Штатів Америки. Позиція наших американських партнерів дозволила вільному світу усвідомити справжню ціль – кремль треба не зупиняти, а перемагати.
 
Я вже згадував, що у Варшаві мав честь взяти участь у зустрічі з Президентом США Джозефом Байденом, державним секретарем США Ентоні Блінкеном та великим другом України, з яким ми перебуваємо у тісному контакті і внесок якого я дуже ціную, – міністром оборони США Ллойдом Остіном ІІІ.
 
Президент Байден тоді чітко окреслив стратегічний підхід і критерії для прийняття рішень щодо зброї. Такі рішення одночасно мають забезпечити Україні реальне посилення на фронті, не порушити єдність союзників США, враховувати практичну можливість надання допомоги, адже певна зброя має бути в наявності, і носити системний характер, щоб це не були точкові поодинокі акції.
 
Саме за цією логікою відбувається рух, її підтримують інші партнери, про що свідчить вже згадана кооперація, підкреслюю – безпрецедентна.
 
Однак основний удар тримає не зброя – а люди. Міністр нагадав, що приклади, коли зброя і сучасна техніка не допомагала, якщо люди не хотіли битися за свою країну. Натомість українська армія продемонструвала масовий героїзм у поєднанні з високим професіоналізмом, а весь український народ – видатну стійкість.
 
«Дні, години та хвилини останні тижні тягнуться повільніше, ніж будь-коли за моє життя. Тому що доводиться чекати. Чекати і одночасно боротися за збільшення об’ємів, за розширення номенклатури зброї, яку ми отримаємо, і про яку будемо звітувати зовсім скоро. Чекати на нові партії, знаючи, що вони вже завантажуються і що наші воїни розпочали навчання на полігонах.
 
Але я дивлюсь у майбутнє з оптимізмом. Адже Україна все одно переможе. Слава Україні!»- написав Резніков. 
 
Як повідомляла УМ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав міжнародних партнерів якомога швидше надати зброю Україні. Він нагадав, що  кожен день затримки постачання озброєння коштує життя українських воїнів, які собою захищають  світ від рашизму. Тому не можна зволікати ні на мить.