Сорос закликав світ розгромити путіна і зберегти цивілізацію

15:52, 27.05.2022
Сорос закликав світ розгромити путіна і зберегти цивілізацію

Джордж Сорос вважає, що російське вторгнення може спричинити третю світову війну (Фото з відкритих джерел)

Американський мільярдер і фінансист Джордж Сорос переконаний, що вторгнення Росії в Україну, може спричинити початок третьої світової війни. 
 
Як інформує Україна молода, про це він сказав на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, виступ опубліковано на його сайті.
 
Сорос зазначив, що вторгнення Росії в Україну збурило Європу до підвалин, і навіть коли бойові дії припиняться, ситуація ніколи не повернеться до того, що було раніше.
 
«Вторгнення може стати початком третьої світової війни, і наша цивілізація може її не пережити»,– сказав він.
 
Мільярдер заявив, що так звана "спецоперація" російського президента Володимира Путіна пішла не за планом і тепер він усвідомлює, що припустився помилки.
 
«Путін усвідомив, що припустився жахливої помилки, коли вдерся в Україну, і тепер готує ґрунт для перемовин про припинення вогню. Але перемир'я недосяжне, тому що йому не можна довіряти. Путіну доведеться розпочати мирні перемовини, чого він ніколи не зробить, бо це рівносильно відставці»,– наголосив Сорос.
 
Він закликав світову спільноту мобілізувати всі свої ресурси для якнайшвидшого припинення війни.
 
«Ми зобов'язані мобілізувати всі наші ресурси, щоб якнайшвидше покінчити з цією війною. Найкращий і, мабуть, єдиний спосіб зберегти нашу цивілізацію – розгромити Путіна», – переконаний Джордж Сорос.
 
Як повідомляла УМ, ,офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу заявив, що США відкидають усі пропозиції Росії відмінити застосовані санкцій в обмін на розблокування доступу до українських портів.