Ударних угруповань РФ біля кордону України не сформовано – Резніков

09:16, 21.02.2022
Ударних угруповань РФ біля кордону України не сформовано – Резніков

Збройні сили України разом з усім українським народом готові до спротиву. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Військово-політичне керівництво України спостерігає за діями російських військових біля кордонів і чекає на «шаманську подію», яку в Кремлі запланували на 22 лютого (дата шести дзеркальних двійок – 22.02.2022).

 

При цьому, міністр оборони Олексій Резніков вважає недоречними розмови про те, що повномасштабний напад Росії на Україну може бути "завтра-післязавтра", адже ударних угрупувань, здатних на вторгнення, противник не сформував.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Резніков заявив в ефірі телеканалу "1+1".

 

"Ударного угруповання з боку Російської Федерації в жодному місці, де вони оточили Україну, поки що не сформовано. Тому говорити про те, що буде завтра напад, післязавтра напад, на мій погляд, недоречно. Але це не означає, що низькі ризики, це не означає, що немає загрози", - сказав глава Міноборони.

 

За його словами, загроза існує вже вісім років, відколи Росія окупувала Крим та частину Донецької й Луганської областей.

 

"Ми абсолютно свідомо оцінюємо всі ризики та всі загрози, Збройні сили України разом з усім українським народом готові до спротиву", - запевнив пан Резніков.

 

І зауважив, що варто уважно спостерігати за подіями в Росії 22 лютого.

 

"Давайте дивитися на 22-ге число, у них там якась шаманська подія, де вони з бубнами будуть збиратися і, можливо, приймати якісь цікаві дурнуваті рішення. Але, думаю, ці рішенні призведуть до відмови від Мінських угод з боку РФ. Ми поспостерігаємо за цим", - зіронізував міністр.

 

 

Він також не вважає можливий напад військ РФ з боку окупованого нею Придністров’я серйозним сценарієм російської агресії щодо України.

 

"Придністров’я – це не серйозний сценарій. Тому що там і Молдова, яка давно чекає можливості відновити свою територіальну цілісність. Навчання, які відбуваються контингентом РФ у тимчасово окупованому Придністров’ї – це фарс, який використовується як елемент інформаційної війни", - вважає глава оборонного відомства.

 

Також, за даними української розвідки, евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО самостійно повертаються додому, оскільки в Росії їх "ніхто не годує і не розселяє".

 

«Те, що нібито масово вивозять громадян України з ОРДЛО до Російської Федерації – це на сьогоднішній день теж фарс, декілька тисяч вони показово вивезли.

 

Зараз наша розвідка має точну інформацію, що люди повертаються самостійно додому, їх там ніхто не годує, не розселяє. Це чисто постановка для Мосфільму чи хто у них там займається кіношками», - каже Олексій Резніков.

 

Як повідомляла «УМ», прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернув увагу світових лідерів на те, що Росія має намір розв’язати найбільшу війну в Європі з 1945 року.

 

Тоді як керівництво НАТО фіксує ознаки планів повномасштабного вторгнення Росії в Україну і пошук приводу для нападу.