Разумков і СБУ полаялися через зірвану пресконференцію

09:51, 10.02.2022
Разумков і СБУ полаялися через зірвану пресконференцію

Разумкова так і не допустили в приміщення, де мала відбутися пресконференція. (Фото: скріншот з відео)

Нардеп Дмитро Разумков у Харкові 9 лютого заявив, що Служба безпеки України причетна до зриву його пресконференції, однак СБУ це заперечує.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Разумкова у Facebook. Своє пояснення дали і в СБУ.

 

Екс-голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що планував у середу представити в Харкові місцеву команду своєї партії "Розумна політика" і провести пресконференцію, однак захід зірвався.

 

«Захід був зірваний Службою безпеки України – у приміщенні, де мало проходити спілкування зі ЗМІ, "випадково" за годину до цього зникло світло, а нас не пустили всередину.

 

Також мені стало відомо, що СБУ наполегливо просила харківських журналістів не відвідувати нашу пресконференцію. Тому я вдячний усім журналістам, які сьогодні все ж таки прийшли», - написав, зокрема, Разумков.

 

Разумков допитувався, чи дзвонили з СБУ щодо його пресконференції – і почув, що дзвінок був.

 

Нардеп обурився, що "на тлі загрози ескалації з боку російського агресора СБУ у прикордонній області переймається боротьбою з політичними опонентами замість того, щоби займатися питаннями національної безпеки".

 

Разумков усе ж провів зустріч із харків’янами, "незважаючи на всі перешкоди, які намагалися влаштувати представники СБУ в перші години приїзду".

 

«Будь-які заяви про те, що Служба безпеки України перешкоджала проведенню пресконференцій окремих народних депутатів у Харкові, не відповідають дійсності. СБУ діє виключно в межах своїх повноважень та закону. І згідно функціоналу не несе жодної відповідальності за наявність чи відсутність електричного струму в містах.

 

Будь-які спроби перекласти на Службу відповідальність за нібито "зірвану" пресконференцію є спробою політичної маніпуляції», - дали своє пояснення в СБУ.

 

Як повідомляла УМ, екс-голова Верховної Ради Дмитро Разумков переконаний, що нардепам, які вступили в його міжфракційне об'єднання "Розумна політика", у парламенті погрожують наслідками за вказівкою з Офісу президента.