ООН не працює і ми знову бачимо реваншистські імперії - Залужний

22:48, 27.01.2022
ООН не працює і ми знову бачимо реваншистські імперії - Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на конференції «Гібридні виклики сучасного світу, Україна та загрози». (Фото автора)

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний констатував, що ООН не працює, а ОБСЄ не відіграє ту роль, яку би мала відігравати на нашому континенті.

 

Відтак, на його думку, повага до суверенітету і непорушності кордонів стали пустими словами.

 

Про це повідомляє Україна Молода з конференції «Гібридні виклики сучасного світу, Україна та загрози», на якій виступив генерал-лейтенант Залужний, в четвер ввечері.

 

За його словами, нині превалює право сильного, поширюється страх, брехня, ненависть та маємо новий гібридний світ.

 

«Наше головне завдання — зберегти єдність суспільства, щоб протистояти ворогу у гібридній війні й досягти перемоги», — підкреслив Валерій Залужний.

 

А також додав, що гібридна війна —  це новітня форма глобального протистояння, яку потрібно вивчати. Гібридний вплив в Україні має різні аспекти прояву.

 

«Противник робить розрахунок на те, що внаслідок гібридних дій вони можуть підірвати оборону України зсередини, породжуючи економічні й політичні суперечки, що призведе до втрати довіри наших партнерів. І у нашого противника є безліч сценаріїв реалізації цих планів»,- сказав пан Залужний.

 

Головнокомандувач ЗСУ також зауважив, що «ми маємо бути готовими й не будувати ілюзій щодо військового вторгнення в Україну». Бо воно вже відбулося у 2014 році.

 

Він наголосив, що ми маємо системного ворога, та нам потрібно зрозуміти це, боротися й перемагати. Адже ціна перемоги — побудова нового світу.

 

 

Окрім цього під час конференції Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-майор Григорій Галаган заявив, що тема гібридної війни є гострою й сучасною. Гібридні впливи пронизують усі сфери нашого життя, змінюють звичні алгоритми роботи держаних інституцій, впливають на прийняття доленосних рішень.

 

Командувач Сил спеціальних операцій  додав, що на озброєні у фахівців з’являються нові форми і методи боротьби, нашому ворогу буде цікаво .

 

Зауважимо, що мета конференції полягає в обговоренні особливостей порядку денного розвитку геополітичної ситуації у світі, безпекової ситуації України та особливостей гібридних впливів, які формує Російська Федерація.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив партнерам по НАТО у Брюсселі, що Україні протистоїть не 100-тисячна армія Росії, а майже мільйонна армія держави-агресора.