У Жулянах прикордонники готуються до арешту Порошенка

15:15, 12.01.2022
У Жулянах прикордонники готуються до арешту Порошенка

Прикордонники готуються арештувати Порошенка одразу після прильоту в Україну (Фото з відкритих джерел)

Попри те, що Петро Порошенко ще перебуває в Польщі, прикордонники в Украні вже чекають на нього з кайданками, готуючи  затримання  одразу по прильоту.

 

Як інформує Україна молода, про це 12 січня в Telegram повідомив колишній народний депутат України Ігор Мосійчук. 

 

"Дані з бази Держприкордонслужби вказують, що п'ятий президент Петро Порошенко прибуває в Україну 17 січня о 9:10 рейсом W61567 Варшава – Київ", – написав він.

 

За його словами, у прикордонників уже стоїть навпроти прізвища Порошенка позначка – "арешт".

 

«Раджу Банковій не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження і прослушку – ми інформуватимемо вас про кожний крок, який наближає додому. Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9.00»,– сказав Петро Порошенко.

 

Державне бюро розслідувань заявило, що вивчило обставини від'їзду з країни підозрюваного у держзраді п'ятого президента 17 грудня, одразу після того, як слідчі ДБР не змогли вручити йому повістку на допит. Силовики зробили висновки, що Порошенко відлетів з країни поспіхом.

 

Сам Порошенко розповів, що заради допиту в Державному бюро розслідувань не мав наміру ламати свій графік закордонних поїздок як державного діяча. Він навіть пообіцяв відповідь Зеленському  щодо підозри у держзраді. Водночас нардеп обіцяв повернутися в Україну 17 січня.

 

Як повідомляла УМ, шанувальники Порошенка приїдуть в аеропорт зустріти його, оплативши проїзд тисячею від Зеленського.