Резніков попередив ЄС про наслідки вторгнення Росії в Україну

13:37, 05.12.2021
Резніков попередив ЄС про наслідки вторгнення Росії в Україну

Олексій Резніков попередив, що «велика війна» покладе остаточний кінець заснованому на правилах міжнародному порядку. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що світова спільнота має переконати Росію, що їй доведеться дорого заплатити у разі наступу на Україну.

 

Як інформує Україна молода, про це Резніков заявив у своїй публікації на сторінках видання Atlantic Council.

 

Він зазначив, що континент зіштовхнеться з низкою політичних, економічних та соціальних проблем, які стосуватимуться міграції, торгівлі та правопорядку.

 

На думку глави оборонного відомства, атака на Україну загрожує серйозними негативними політичними, економічними та соціальними наслідками для всього світу, особливо для Європи. При цьому однією з проблем стане масова міграція.

 

«Раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох серйозних проблем, з якими зіткнеться європейське суспільство», - написав міністр оборони.

 

Також, на його думку, почнуться збої в імпортіі експорті, а то й зовсім припиниться торгівля продуктами харчування та іншими товарами між багатьма країнами та Україною, а також з Росією.

 

Крім цього, Резніков  підкреслив, що «велика війна» поклала б остаточний кінець заснованому на правилах міжнародному порядку, «відкривши двері в нову еру глобальної нестабільності, яка поставила б під загрозу десятиліття безпрецедентного миру на більшій частині Європи».

 

Так, міністр оборони резюмував: «Атака Росії також означатиме остаточний кінець заснованого на правилах міжнародного порядку, відкриваючи двері до нової ери глобальної небезпеки, яка загрожуватиме десятиліттями безпрецедентного миру на більшій частині Європи».

 

Нагадаємо, за даними німецького видання Bild, Росія розглядає план захоплення двох третин  території України, включно з Києвом. У нападі планується участь 175 тисяч російських окупантів.

 

Як повідомляла «УМ»,  Олексій Резніков зустрівся з попередніми міністрами оборони, які обіймали посаду очільників відомства у різні роки з моменту набуття Україною Незалежності.