Зупини переворот: у центрі Києва вимагали відставки Зеленського і перезавантаження влади, фото

22:52, 01.12.2021
Зупини переворот: у центрі Києва вимагали відставки Зеленського і перезавантаження влади, фото

Більше двох тисяч протестувальників зібралися на акцію «ЗахисТи Україну – зупини переворот» в центрі Києва (facebook.com/rok.org.ua)

Більше п'яти тисяч протестувальників зібралися на акцію «ЗахисТи Україну – зупини переворот» в центрі Києва у середу ввечері.

 

Активісти провели мітинг на Майдані Незалежності, а потім пройшли на Банкову, де кидали дрібні монетки в двері Офісу президента, що мало символізувати збори грошей на квитки керівництву держави до російського Ростова-на-Дону.

 

Як повідомляє Україна молода, про хід акції протесту інформують організатори – ГО «Рух опору капітуляції» і партія «Демократична сокира» у соцмережах.

 

Активісти зазначають, що виступають проти державного перевороту, який нібито запланований саме 1-2 рудня, і про підготовку якого на минулому тижні заявляв  Зеленський, але вже у середу, під час щорічного послання у Раді глава держави не обмовився про це жодним словом.

 

 

Тож учасники вимагали відставки президента Володимира Зеленського і голови Офісу президента Андрія Єрмака через зрив операції із затримання найманців ПВК Вагнера.

 

Серед гасел учасників акції було й таке: «Єрмака в Сибір!».

 

Перед людьми виступили журналіст Юрій Бутусов, який нещодавно звинуватив главу держави у брехні прямо в очі, голова партії «Голос» Кіра Рудик, член політради партії «Демократична сокира» Юрій Гудименко та інші.

 

Активісти оголосили свої головні вимоги:

 

Повне перезавантаження влади;

Відставка російської агентури, яка зараз перебуває в державних кабінетах;

Перевибори Парламенту;

Відставка Володимира Зеленського з поста президента України.

 

«Зеленський заявив, що 1 грудня готується державний переворот, хоча це лише безглузда маніпуляція зроблена з метою дискредитувати та очорнити громадськість, яка вийшла сьогодні на акції та бореться за свої права. Вони б хотіли, що б ми злякалися цієї новини про переворот і сиділи по домівках.

 

Коли узурпація влади набирає обертів, Зе хоче їхати до Путіна на переговори. Проте, як тільки ми почуємо дату зустрічі, ми маємо бути готові вийти на вулиці й зробити так, щоб він більше сюди не повернувся», - сказав під час акції голова координаційної ради РОКу Андрій Левус.

 

 

Вже на Банковій протестувальники закидали стіни будівлі Офісу президента монетками та пішли організованою колоною вулицею Лютеранською до будівлі Верховної Ради.

 

За задумом організаторів акції, монетки також є метафоричною відповіддю на закиди Зеленського, що в Україні планували "проплачений державний переворот".

 

На Майдані Незалежності розібрали сцену, з якої виступали організатори акції перед тим, як рушити на Банкову.

 

Як повідомляла «УМ», понад 58 відсотків опитаних соціологами українців виступають проти того, щоб нинішній президент Володимир Зеленський (після завершення повноважень у 2024 році) балотувався на другий президентський строк.