Ювілей Єрмака: Офіс президента заперечує гучне святкування у «Синьогорі»

01:41, 25.11.2021
Ювілей Єрмака: Офіс президента заперечує гучне святкування у «Синьогорі»

Андрій Єрмак на протокольних заходах в Офісі президента у день свого 50-річчя вранці. (Фото Офісу президента)

В Офісі президента заперечують, що їхній керівник Андрій Єрмак разом із президентом Володимиром Зеленським гучно святкував свій «золотий» ювілей за рахунок платників податків у карпатській державній резиденції «Синьогора» протягом минулих вихідних.

 

Як інформує Україна молода, тим самим Офіс президента відреагував на журналістське розслідування «Української правди», оприлюднивши свою реакцію в ніч на четвер.

 

На Банковій наголосили президент користується державною резиденцією та гвинтокрилами "згідно зі звичайними протоколами".

 

Мовляв, не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами, а «гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою».

 

«Офіційно повідомляємо, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності.

 

Користування цією резиденцією протягом одного-двох днів, як і гвинтокрилами, які забезпечують пересування президента, відбувалося згідно зі звичайними протоколами щодо переміщення президента та його співробітників і користування відповідними об'єктами», - йдеться у повідомленні.

 

В Офісі президента додають, що у п'ятницю президент працював у Києві – на Банковій. Ввечері того дня відбув до резиденції в Гуті.

 

При цьому, про місце перебування Зеленського і Єрмака в суботу – ні слова.

 

«У неділю глава держави був у Києві на відповідних заходах, присвячених річниці початку Революції гідності. У понеділок він також перебував на робочому місці.

 

Андрій Єрмак відзначив день народження у понеділок в Києві – з батьками, у вівторок його привітали колеги в офісі президента», - повідомляють на Банковій.

 

Зауважимо, що Єрмаку виповнилося 50 років саме у неділю, 21 листопада. І у спростуванні Офісу президента жодним чином не коментується інформація журналістів про те, що президент разом із главою свого офісу саме у неділю, після протокольних заходів, повернувся у Карпати.

 

Втім, у заяві заперечили, що президент використовував державні чи приватні літаки.

 

Також у пресслужбі зазначили, що сторонні особи не подорожували на гвинтокрилах Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

З-поміж державних посадовців, які фігурували в розслідуванні "УП", в Офісі підтвердили присутність міністра з розвитку громад та територій Олексія Чернишова. За їхніми твердженням, міністр прибув до карпатської резиденції на авто з Рівного.

 

Відвідини резиденції президентом спільно зі співробітниками офісу пояснили підготовкою до Дня працівників дипломатичної служби України в грудні.

 

В Офісі президента наголосили, що автор розслідування Михайло Ткач надіслав запит із питаннями 24 листопада в день публікації, а відтак, мовляв, пресслужба не змогла за браком часу зреагувати на викладені в розслідуванні факти.

 

Видання акцентує, що інформаційний запит редакція надіслала о 13:30, а час публікації розслідування о 20:00.

 

Під постом Офісу президента користувачі залишають коментарі, в яких акцентують увагу на певних нелогічностях окремих тез Банкової що карпатського візиту керівництва держави. 

 

Як повідомляла «УМ», за даними журналістів-розслідувачів, Єрмак відсвяткував свій «золотий» ювілей у компанії Зеленського та окремих посадовців на території державної резиденції «Синьогора» у Карпатах.

 

Гостей ювіляра нібито доставляли на державну дачу за рахунок платників податків – гелікоптерами ДСНС.