Народ уже скинув рожеві окуляри і розчарувався у Зеленському – Порошенко

10:59, 06.11.2021
Народ уже скинув рожеві окуляри і розчарувався у Зеленському – Порошенко

Порошенко каже, що піде піде у президенти, якщо так вирішить український народ. (facebook.com/petroporoshenko)

П’ятий президент Петро Порошенко вважає, з огляду на останні рейтинги політиків, що народ уже скинув рожеві окуляри і більше не плекає надій на чинного президента Володимира Зеленського, як це було у 2019 році.

 

При цьому, лідер «Європейської солідарності» ухиляється від прямої відповіді на питання про те, чи буде він балотуватися у президенти на наступних президентських виборах.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко сказав в ефірі шоу "Свобода слова" Савіка Шустера.

 

«Коли ви дивитесь соціологічні опитування, то не дивіться на рейтинги. Звичайно, дуже приємно, коли відстань між мною і Зеленським скоротилася надзвичайно з 75/25 до менш ніж 10%. І це тішить амбіції і інше, але головна мета не в цьому», - наголосив Петро Олексійович.

 

І додав: «Головна мета, що народ уже скинув рожеві окуляри і ту надію, яку вони плекали в 2019 році пов’язану із Зеленським повністю змінилася розчаруванням».

 

За його словами, на питання про те, чи варто йому йти на вибори президента має "задумуватися український народ".

 

Згодом Порошенко відповів на уточнююче питання:

 

"Це (чи буде Порошенко йти в президенти – ред.) буде залежати не від мене, а від людей. І тоді, коли люди звернуться, я прийму рішення. Зараз я такого рішення не прийняв".

 

Серед іншого, під час шоу сталася суперечка між Порошенком і новопризначеною віцепрем’єркою Іриною Верещук.

 

Зокрема, пані Верещук почала критикувати Порошенка через генерала Ігоря Павловського, який звільнився із СІЗО завдяки внесенню застави, яку збирав, зокрема, і Фонд Порошенка.

 

Спіч членкині Кабміну перервав ведучий Савік Шустер, який заявив, що вже досить зводити рахунки: «Досить. Ви вже звели з ним ( Петром Порошенком. - ред.) рахунки».

 

Тоді Верещук нагадала про конфлікт між Порошенком та Шустером. На цю репліку Шустер із усмішкою заявив, що «підставляє другу щоку» Порошенку.

 

У той час Петро Порошенко, який перебував у студії, усміхнувся. Також Порошенко побажав Савіку Шустера якнайскорішого виздоровлення від коронавірусу.

 

 

Нагадаємо, що президентський рейтинг від 20 жовтня показав, що розрив між Зеленським і Порошенком у першому турі складає близько 10%.

 

Як повідомляла «УМ», в першому турі під час президентських виборів у 2019 році Зеленський набрав 30,24%, Порошенко 15,95%.