Лукашенко не виключає створення єдиної військової бази Білорусі і Росії

09:47, 02.10.2021
Лукашенко не виключає створення єдиної військової бази Білорусі і Росії

Лукашенко під час інтерв'ю CNN (Фото: belta.by/president)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає перетворення Білорусі на єдину військову базу з Росією.

 

За його словами, станеться це у випадкуагресії відносно Білорусі від інших країн.

 

 Як передає Україна молода, про цеЛукашенко заявив в інтерв'ю CNN, повідомляє білоруське державне агентство БЕЛТА.

 

При цьому, в державному агенстві розкритикували західних журналістів через те, що у підсумку публікації вони скоротили розмову з Лукашенком, а не оприлюднили його повністю.. 

 

"Якщо треба буде, то Білорусь перетвориться на єдину базу Білорусі та Росії. Військову базу. Для того, щоб протистояти вашій агресії, якщо раптом ви на це зважитеся або окремі сусідні держави. Ви це повинні чітко розуміти", - сказав самопроголошений лідер.

 

На питанняжурналістів, чи не перетвориться Білорусь на західний форпост Росії, Лукашенко відповів:

 

"Якщо ви так боїтеся, що Білорусь може перетворитися на західний форпост Росії, тоді навіщо ви цю дурну, безмозку проводите політику? Навіщо ви нас робите форпостом Росії?".

 

На його думку, Білорусь уже давно є форпостом Союзної держави Білорусі й Росії:

 

"У нас створена на цьому західному напрямку єдина фактично армія. Єдине збройне угрупування, основою якої є білоруська армія. І в разі конфлікту, ми це не приховуємо, нас вся західна частина Збройних Сил Росії буде підтримувати".

 

Лукашенко додав: "Тому розмова про те, що колись буде цей форпост, безпідставна. За необхідності цей форпост буде створений протягом місяця. При загрозі".

 

Як повідомляла "УМ", днями Лукашенко  заявив, що нібито домовився з президентом РФ Володимиром Путіним вживати якісь дії на «новому фронті» з Україною.