Лукашенко і Путін вживатимуть дії щодо України

13:30, 27.09.2021
Лукашенко і Путін вживатимуть дії щодо України

Лукашенко під час доповіді керівництва силового блоку Білорусі (president.gov.by)

Самопроголошений «президент» Білорусі Олександр Лукашенко нібито домовився з президентом РФ Володимиром Путіним вживати якісь дії на «новому фронті» з Україною.

 

Мовляв, вони планують відповісти на нібито розгортання в Україні американських військових баз США.

 

Як інформує Україна молода, про це Лукашенко заявив під час доповіді керівництва силового блоку Білорусі про обстановку на держкордоні від 27 вересня, передає його пресслужба.

 

За словами Лукашенка, ситуація в суміжних державах для Білорусі є несприятливою, бо «керівництво цих країн взяло курс на конфронтацію».

 

 «У нас дуже серйозні проблеми. Проблеми, пов'язані з обороною... Найсумніше - це Україна. У нас відкривається новий, по-старому кажучи, фронт. Ми бачимо, що вони творять. Мало того, що туди побігли наші втікачі, - там створюються навчально-тренувальні табори в усе більшій кількості, де навчають цілеспрямовано (і не тільки втікачів) роботі по Білорусі, як кажуть спецслужби», - обурюється самопроголошений лідер Білорусі.

 

Лукашенко звернув особливу увагу силовиків до української ділянки. Мовляв, «що ми там будемо робити».

 

І наголосив: «Ви бачите, вони туди, в Україну, тягнуть натовські війська. Під виглядом навчальних центрів вони створюють фактично бази. Бази Сполучені Штати створюють на Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати».

 

За його словами, він неодноразово консультувався з Путіним з «українського питання» і домовився, що «там треба вживати якісь дії».

 

«В іншому випадку ми завтра будемо мати прямо на кордоні Білорусі та Росії неприйнятну для нас ситуацію. Аж до розміщення ракет відповідної дальності. Ми на це не підписувалися і допустити цього не можемо», - каже диктатор.

 

Лукашенко стверджує також, що "вже навіть самі українські прикордонники" виявляють схованки зі зброєю біля кордону з Білоруссю і це підозріло.

 

"Ми бачимо ознаки непристойних дій у відношенні Білорусі", - зазначив він.

 

У цілому Лукашенко звинуватив Захід у розгортанні гібридної війни проти Росії і Білорусі.

 

Лукашенко розкритикував і сусідню Польщу, бо там нібито теж розгортають військові корпуси США біля кордонів Білорусі.

 

"Ясно, що таке Польща в ЄС. Під парасолькою американців перебуває. Вони проблем доставляють Євросоюзу не менше, ніж нам поляки, керівництво Польщі. І вони тиснуть на Європейський Союз, заявляючи про те, що ми вибудовуємо якусь гібридну атаку проти Європейського Союзу", - наголосив він.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Олександр Лукашенко фактично зазіхнув на сучасні території сусідніх країн – Польщі і Литви.