Президентка Словаччини приїде на саміт Кримської платформи у Києві

20:32, 12.05.2021
Президентка Словаччини приїде на саміт Кримської платформи у Києві

Адміністрація президентки Словаччини підтвердила участь у Кримській платформі.

Президентка Словаччини Зузанна Чапутова підтвердила свою участь в установчому саміті Кримської платформи, проведення якого заплановано у Києві в серпні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному брифінгу із словацьким колегою Іваном Корчоком у Братиславі у середу.

 

«Я хочу окремо подякувати президенту Словаччини пані Зузанні Чапутовій за підтвердження її участі в установчому саміті Кримської платформи, який відбудеться в серпні у Києві», - сказав пан Кулеба.

 

І додав, що ми ніколи не повинні забувати про український Крим і докладати зусиль для його деокупації. У цьому контексті міністр відзначив, що Словаччина є принциповим непохитним партнером України у цій справі.

 

Зауважимо, що 12-13 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Словацькій Республіці, де на запрошення міністра закордонних та європейських справ Словаччини Івана Корчока вперше візьме участь в засіданні глав дипломатії Центральноєвропейської п'ятірки: Австрії, Словаччини, Словенії, Угорщини та Чехії.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно свою участь у саміті в Києві підтвердив президент Польщі Анджей Дуда.