Віктора Ющенка отруїли російські спецслужби – Європарламент

14:31, 08.05.2021
Віктора Ющенка отруїли російські спецслужби – Європарламент

Європарламент послав сигнал Путіну щодо отруєння Ющенка та інших опонентів Кремля.

Отруєння колишнього президента України Віктора Ющенка у 2004 році є справою рук російських спецслужб.

 

Виявляється про це йдеться у жорсткій антиросійській резолюції Європейського парламенту, яка була ухвалена на випадок вторгнення Росії на Україну ще 29 квітня.

 

Втім, тоді українські ЗМІ, перекладаючи основні тези резолюції, не звернули увагу на цей момент, пов’язаний із отруєнням третього президента України.

 

Як передає Україна молода, на це звернув увагу євродепутат Пятрас Ауштрявічюс в ефірі одного з телеканалів.

 

Зокрема, він пояснив, що питання отруєння Віктора Ющенка, а також інших опонентів російського президента Володимира Путіна є сигналом для останнього.

 

"Росія використовує отруєння своїх опонентів. Це роблять інституції, які безпосередньо пов'язані з Кремлем. Серед постраждалих не тільки сім'я Скрипалів. Перелік дуже довгий", – сказав депутат Європарламенту.

 

За словами пана Ауштрявічюса, в такий спосіб Європа посилає сигнал Путіну: ми знаємо, що ви робите, і якщо будете продовжувати, то заплатите високу ціну.

 

Відзначимо, що в документі Європарламенту Ющенко, Скрипаль, Володимир Кара-Мурза, Олексій Навальний та інші названі жертвами російських спецслужб. Також зазначається, що вони були або є опонентами президента РФ.

 

Як повідомляла «УМ» Європарламент ухвалив резолюцію на випадок вторгнення Росії на територію України. І пропонує у разі вторгнення на територію України російських військ: від'єднати РФ від платіжної системи SWIFT; негайно припинити покупку російського газу і нафти; ввести санкції проти близьких до влади російських олігархів і членів їхніх сімей тощо.

 

Нагадаємо, Віктора Ющенка отруїли діоксином у вересні 2004 року під час передвиборчої кампанії на посаду президента України.