Зеленського не сприймають серйозно у світі – Тарас Чорновіл

20:19, 01.02.2021
Зеленського не сприймають серйозно у світі – Тарас Чорновіл

Володимир Зеленський не сприймається серйозно світовими лідерами. (Фото Офісу президента)

Світові лідери більше не сприймають президента України Володимира Зеленського, як людину з якою можна серйозно домовлятися, оскільки він припустився низки помилок у стосунках із міжнародними партнерами.

 

Як повідомляє Україна молода, таку думку висловив екснардеп, політичний експерт Тарас Чорновіл в ефірі «Прямого» у понеділок.

 

За його словами санкцій проти Зеленського не запровадять, адже він чинний глава держави, але це не завадить міжнародним партнерам ввести санкції проти майна або закордонних рахунків Зеленського.

 

«Санкцій проти нього не може бути, але можуть бути санкції проти закордонних рахунків, проти закордонного майна, проти людей, які утримують ці рахунки. І в Зеленського так само паніка. Йому хочеться, щось сказати – щоб це сподобалося», – наголосив експерт у контексті останнього інтерв’ю Зеленського, в якому він сподівається на зустріч із новим президентом США Джо Байденом.

 

Так, Тарас Чорновіл наголосив: «От, як він добивається, як він проситься в НАТО, якісь інші речі. Воно все виглядає в нього абсолютно неприродньо, оці фрази. Але про наслідки. Одна фраза фактично – ані яких наслідків не буде, тому, що Байден своє ставлення до Зеленського виробив раніше – під час трьох, на скільки  я пригадаю, жорстких атак, які Зеленський особисто зробив проти нього і його сім’ї. Такі речі Байден не пробачить ніколи, він буде шукати покарання».

 

Експерт нагадав, що пан Байден уже двічі показав своє ставлення до Зеленського:

 

«Він вже покарав двома відмовами – відмовою привітати Зеленського з днем народження, чинний президент чинного президента, такі речі не робляться це є жест. І він відмовився прийняти, я думаю що Зеленський напрошувався привітати Байдена телефонним дзвінком з перемогою і йому відмовили».

 

Політолог констатує, що «Зеленського більше не визнають людиною, якій можна подавати руку і спілкуватися основні лідери світу».

 

«Йому присилають тільки вітання від окремих держав, де це доведено до механічної дії. Він перестав бути постаттю, які сприймають серйозно. Все. Він може жебрати ліки, ну з  ним поговорять, будуть зайві вакцини – йому дадуть, щоб відчепився. Але вести з ним переговори серйозні не буде ніхто», – заявив Тарас Чорновіл.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський у інтерв’ю американському виданню заявив, що «трішки злий» на експрезидента США Дональда Трампа, а також розраховує на зустріч із новим господарем Білого дому Джо Байденом, до якого в нього просте питання: Чому Україна досі не в НАТО?».

 

Зеленський також вважає великою помилкою і навіть зрадою втрату ядерного статусу Україною згідно з умовами Будапештського меморандуму, підписаного у грудні 1994 року. Водночас, він вважає неправильним прагнути повернути ядерний статус Україні в нинішній час.