Леоніда Кучму і Андрія Єрмака не підозрюють у державній зраді

20:38, 12.01.2021
Леоніда Кучму і Андрія Єрмака не підозрюють у державній зраді

Андрію Єрмаку і Леоніду Кучмі можна більше не перейматися через свої домовленості з Кремлем щодо ОРДЛО.

Слідчі Служби безпеки України закрили кримінальне провадження щодо ймовірної державної зради другого президента України Леоніда Кучми та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака під час переговорів у Мінську.

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомив народний депутат від «Євросолідарності» Володимир В'ятрович у вівторок.

 

Адже саме за його заявою і було відкрито відповідне провадження.

 

"Якщо Ви дієте в інтересах ворога і здаєте національні інтереси на переговорах з ним – то це не злочин. А «лише погодження поточного робочого документа, який  зафіксував результати обговорення низки питань». Можете сміливо погоджувати й підписувати будь-які «поточні робочі документи», які попросить ворог, головне, щоб документи ці були викладені «лаконічно, стисло і структуровано", - обурюється нардеп від "ЄС".  
 

Зокрема, Володимир В’ятрович опублікував постанову слідчого СБУ, в якій йдеться, що кримінальне провадження закрито "у зв’язку із відсутністю події кримінального правопорушення”.

 

«В ході досудового розслідування у даному кримінальному провадженні не отримано будь-яких фактичних даних щодо вчинення особами, які входили до складу української делегації під час переговорів 11.03.2020 у місті Мінськ Республіки Білорусь, у тому числі Кучмою Л.Д. та Єрмаком А.Б., злочину, передбаченого ч.1 ст. 111 КК України», - зазначили в СБУ.

Раніше Служба безпеки України на виконання рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 23 квітня 2020 року та на підставі звернення від народного депутата В’ятровича відкрила кримінальне провадження щодо ймовірної державної зради з боку представників української делегації на переговорах у Мінську.

 

В’ятрович вимагав порушити справу за результатами зустрічі ТКГ в Мінську 11 березня 2020 року, на якій за участю Єрмака і Кучми, а також заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака сторони досягли домовленостей щодо створення "Консультативної ради" за участю представників ОРДЛО.

 

13 березня представники партії "Слуга народу" заявили про неприпустимість участі представників ОРДЛО в переговорах України з РФ в рамках Тристоронньої контактної групи.

 

Згодом Єрмак запевнив, що формат переговорів ТКГ в Мінську у складі представників України, Російської Федерації та ОБСЄ залишається незмінним.