Зеленський задекларував 4,5 мільйона гривень

15:21, 05.01.2021
Зеленський задекларував 4,5 мільйона гривень

З січня стартувала щорічна кампанія подачі декларацій чиновниками

Президент України Володимир Зеленський отримав виплату за авторські права від ТОВ "Квартал 95" і ТОВ "Кіностолиця". Роялті надійшло наприкінці 2020 року.

 

Дані внесені в електронну декларацію 30 грудня.

 

Згідно з ними, 30 грудня компанія Квартал 95 перерахувала Зеленському роялті на суму 4 мільйони 354 тисяч 832 гривні; грн, а Кіностолиця - 235 тисяч гривень.

 

Роялті - це компенсація за використання патентів, авторських прав, франшиз і інших видів власності. Також це гонорар за кожну публікацію, публічне висловлювання, розповсюдження чи інше використання об'єкта власності.

 

Нагадаємо, 31 грудня НАЗК відновило доступ до електронних декларацій чиновників і депутатів, відкривши Єдиний реєстр декларацій після того, як набув чинності відповідний закон, прийнятий Верховною Радою 15 грудня.
 

З січня стартувала щорічна кампанія подачі декларацій чиновниками, яка триватиме до кінця березня.

 

Як повідомляла «УМ», 28 жовтня 2020 року КСУ офіційно скасував відповідальність за недостовірне декларування.

 

У НАЗК заявили, що судді КСУ ухвалили рішення у "справі про незаконне збагачення" у власних інтересах. Адже два судді, які голосували за скасування кримінальної відповідальності за неправдиві відомості про майновий стан, самі не задекларували мільйони.

 

Після цього президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного Суду, визнати його рішення про декларування "нікчемним" і без правових наслідків та скасувати відповідні зміни до ЗУ "Про запобігання корупції".

 

Голова КСУ Олександр Тупицький вбачає в документі ознаки конституційного перевороту, бо президентські пропозиції прямо суперечать Конституції України.