Арахамія анонсував подальший «губернаторопад» в Україні

16:22, 10.11.2020
Арахамія анонсував подальший «губернаторопад» в Україні

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія очікує, що в Україні продовжиться "губернаторопад"

 

Як інформує УМ,про це Арахамія повідомив на брифінгу.

 

Зокрема, журналісти запитали, чи прогнозуються ще якісь звільнення після звільнень першого заступника керівника Офісу Президента Сергія Трофімова та кількох голів обласних державних адміністрацій.

 

На це голова партії «Слуга народу», перший заступник голови фракції «СН» в парламенті Олександр Корнієнко відповів, що є певна система показників, за якими оцінюється робота чиновників.

 

«Це не на 100% політичне рішення, вибори просто дозволяють підбити підсумки для людей, дають сигнал, що у регіоні щось відбувається. Потім визначається рівень підтримки в цій області — партії влади або кандидатів від партії влади. І зважаючи на результати, ухвалюються рішення. Я думаю, що незабаром ще будуть кадрові зміни від Офісу Президента», — сказав Корнієнко.

 

Окрім цього, проводити дострокові вибори до Верховної Ради наразі не збираються. У "Слузі народу" поки що не бачать причин для цього.

 

"Наша позиція партійна – наразі немає жодних підстав для перевиборів дострокових до Верховної Ради", - наголосив Арахамія.


Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що не виключає розпуску парламенту. Однак тільки в тому разі, якщо виникне політичний колапс на тлі скандалу з Конституційним Судом. Зеленський зауважив, що парламентарі мали б підтримати законопроєкт про звільнення суддів КСУ.

 

Як повідомляла УМ, після провалу партії «Слуга народу» на місцевих виборах президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента, оскільки той відповідав за регіональну політику Банкової.

 

Зеленський звільнить голів Івано-Франківської, Одеської і Сумської ОДА

 

Пд час закритого засідання 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд скасував статтю Кримінального кодексу про декларування. Суд визнав, що кримінальна відповідальність за недостовірне декларування є неконституційною.

 

Такий позов подали народні депутати від ОПЗЖ і групи "За майбутнє".
 

У Європарламенті не підтримали таке рішення президента. Однак Зеленський наголосив, що це найбільш ліберальний шлях вирішення ситуації.

 

Народні депутати провалили голосування за суддів Конституційного Суду.

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко закликав застосувати під час призначення нових суддів Конституційного Суду процедуру, яка була застосована під час конкурсу до Верховного Суду України