Авіаперельоти Зеленського обійшлись платникам податків в понад 10 мільйонів

16:20, 25.09.2020
Авіаперельоти Зеленського обійшлись платникам податків в понад 10 мільйонів

Вартість послуг з авіаперельоту до Риму на зустріч з Папою Римським склала 998 тис грн.

На перельоти делегацій за участю президента Володимира Зеленського з початку 2020 року Державне управління справами витратило 13,98 млн грн.

 

Як інформує УМ, про це свідчать данні єдиного веб-порталу використання публічних коштів spending.gov.ua

 

Найбільші витрати були пов'язані з перельотом за маршрутом "Київ-Цюріх-Тель-Авів-Київ" в січні – понад 2,5 млн грн. Ще в 1,05 млн грн обійшовся платникам податків переліт Володимира Зеленського на Мюнхенську конференцію в лютому.

 

Вартість послуг з авіаперельоту до Риму на зустріч з Папою Римським склала 998 тис грн.

 

Послуги з авіаперевезення президента Володимира Зеленського надає Державне авіаційне підприємство "Україна", яке перебуває в управлінні Державного управління справами.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Оман виборця»: з'явилися фото розкішного новорічного відпочинку Зеленського

 

Як повідмляла УМ, Офіс президента України повідомив, що в Омані у глави держави найближчими днями заплановані зустрічі на найвищому рівні.

 

Раніше в ОПУ повідомили, що Президент Володимир Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

 

 Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.ЗМІ припускали, що президент в Омані міг зустрічатися із представниками РФ.

 

Читайте також: «Володимир Зеленський, а не Петро Інкогніто»: президент про поїздку в Оман

 

Під час поїздки до Оману Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Соцмережі відреагували на це фотожабами.

 

В Офісі президента заявили, що Зеленський відпочивав в Омані за рахунок дружини

 

Журналісти проєкту "Схеми" з'ясували, що Зеленський летів із Оману літаком, який привіз туди секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева.