Кравчук обурився через слова Гризлова про «окрему територію» ОРДЛО

20:03, 16.09.2020
Кравчук обурився через слова Гризлова про «окрему територію» ОРДЛО

Леонід Кравчук заявив росіянам, що Україна прагне до відновлення своєї територіальної цілісності та суверенітету.

Глава української делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук жорстко вимагав вибачень від уповноваженого спеціального представника Росії у ТКГ Бориса Гризлова за його слова про ОРДЛО як "їхню окрему територію".

 

Як передає «Україна молода», про це інформує "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, близьке до перемовин у середу.

 

Слова Гризлова під час засідання робочої групи ТКГ з питань безпеки викликали жорстку реакцію з боку першого президента України.

 

Леонід Кравчук наголосив, що такі заяви суперечать нормам міжнародного права, міжнародних договорів України, Конституції, нормам ООН і ОБСЄ, позиції країн "нормандського формату", зокрема Росії, а "ОРДЛО - це територія України і такою завжди залишиться".

 

За словами співрозмовника агентства, Гризлов, у свою чергу, визнав, що "ОРДЛО - це українська територія і Мінські домовленості покликані відновити територіальну цілісність України".

 

Відтак, пан Кравчук зазначив, що Україна прагне до відновлення своєї територіальної цілісності та суверенітету, завжди виконувала й виконуватиме всі рішення і домовленості про припинення вогню, ніколи не ставила під сумнів мандат ОБСЄ і проти передання його кому-небудь.

 

Як повідомляла «УМ», співачка Марія Фокіна, онука першого прем’єр-міністра Вітольда Фокіна розповіла, що саме вона познайомила дідуся із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

 

Тож Марія стверджує, що причетна до рішення свого діда увійти до складу Тристоронньої контактної групи у Мінську.