Заступник Помпео особисто приїхав до Зеленського в Кривий Ріг

09:34, 27.08.2020
Заступник Помпео особисто приїхав до Зеленського в Кривий Ріг

Говорили також і про фінансову та військову підтримку для України з боку США

Президент України Володимир Зеленський перебував з робочою поїздкою на Дніпропетровщині. 26 серпня у рідному для глави держави Кривому Розі на зустріч до нього приїхав заступник держсекретаря США Стівен Біган.

 

Спілкування Стівена Бігана та Володимира Зеленського відбулося після телефонної розмови українського президента з державним секретарем США Майком Помпео, розповіли на офіційному сайті глави держави.

 

Політики обговорили співпрацю й стратегічне партнерство України та Сполучених Штатів Америки як загалом, так і в умовах пандемії COVID-19 зокрема.

 

Говорили також і про фінансову та військову підтримку для України з боку США, і про двопартійну підтримку України у Сполучених Штатах.

 

Володимир Зеленський розповів Стівену Бігану про стан перемовин у мінському й нормандському форматах щодо теми закінчення війни на Донбасі. Заступник американського держсекретаря наголосив, що вважає великим досягненням дотримання режиму повного припинення вогню вже впродовж 31 дня.

 

Не минулося й теми виборів у США: Стівен Біган високо оцінив позицію України щодо невтручання в цей процес.

 

Володимир Зеленський та Стівен Біган зачепили тему ситуації в Білорусі та дійшли згоди, стабілізація у сусідній з Україною країні можлива тільки шляхом мирного врегулювання.

 

Крім того, Володимир Зеленський і заступник Державного секретаря США відвідали ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" та ознайомилися з роботою конвертерного цеху МБЛЗ.

 

До слова, підприємство є одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні. Воно спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури й катанки зі звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.