Конгресовий комітет США закликав Зеленського не руйнувати імідж України

14:01, 20.06.2020
Конгресовий комітет США закликав Зеленського не руйнувати імідж України

Зеленського закликали припинити політичні переслідування свого попередника Порошенка.

Український конгресовий комітет Америки (UCCA) стурбований недавніми ознаками вибіркового правосуддя в Україні та засуджує спробу української влади "вести політично мотивовані справи проти колишніх урядовців та лідерів громадянського суспільства України", зокрема проти п’ятого президента Петра Порошенка.

 

Про це інформує УМ з посиланням на заяву UCCA.

 

Зазначається, що у липні минулого року UCCA разом з послами країн "Групи семи" нагадала президенту Володимиру Зеленському, що закони про люстрацію, які набули чинності після Революції гідності, були обумовлені злочинами експрезидента Віктора Януковича та його соратників.

 

У заяві наголошується, що вибіркове політично мотивоване правосуддя, зокрема стосовно Порошенка, може завдати непоправної шкоди іміджу України серед міжнародної спільноти.

 

"На відміну від тієї беззаконної епохи, урядовці і громадські діячі, на яких сьогодні націлені політичні призначенці президента Зеленського, керували історичним відродженням структури національної оборони України і врятували економіку, яка скорочувалася після вторгнення Росії. Замість того, щоб залишити країну вразливою для подальшого вторгнення з боку Росії, колишнім лідерам України вдалося переконати Сполучені Штати надати Україні летальне оборонне озброєння і відродити як українські Збройні сили, так і значну частину вітчизняної військової промисловості. Замість того, щоб руйнувати авторитет України серед її глобальних партнерів, українське керівництво має утримуватися від будь-яких спроб політизувати верховенство закону", - зазначено в заяві.

 

Додамо, що український конгресовий комітет Америки – це найбільший представницький орган для 1,5 млн американців українського походження. Організація репрезентує українську громаду Сполучених Штатів Америки та є членом Світового конґресу українців.

 

Як повідомляла «УМ», скандально відомий суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк відклав розгляд питання про обрання запобіжного заходу Петру Порошенку до 1 липня.

 

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

 

Водночас, стало відомо, що проти Порошенка вже відкрито 27 (!) кримінальних проваджень: одна з останніх справ порушена "за розпалювання релігійної ворожнечі" у зв'язку з отриманням Томосу про автокефалію ПЦУ.